Derült égből villámcsapás. Nagyjából így lehetne jellemezni azt az érzést, amit a kaposvári bringások érezhettek szerdán, miután meglátták mi lett a hónapok óta építgetett rómahegyi pályájukból. Legutóbb hétfőn írtunk arról, hogy ismeretlenek felgyújtották a terület egy részét, ezzel porrá égetve a kiépített pihenőt.

Ekkor még úgy nézett ki, van esély a hétvégi versenyre, persze ha az időjárás is úgy akarja. A vandálok azonban ismét keresztül húzták a számításaikat és visszatértek a területre. Szerdára az ugratókat is lerombolták, ezzel pedig a teljes pályát tönkre tették.


Fotók: Király Dávid - FacebookFotók: Király Dávid - FacebookFotók: Király Dávid - FacebookFotók: Király Dávid - Facebook
Fotók: Király Dávid - Facebook
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A hétvégére tervezett BOOM Step-Up most már biztosan nem lesz megtartva, hiszen a pálya 90%-át teljesen lerombolták - tudtuk meg az esemény egyik szervezőjétől. Tarr Zoltán hozzátette: négy hónapnyi munkájuk veszett kárba a rongálások miatt és a kár is jelentős. A pálya kiépítése mintegy 80 ezer forintba került, amit a csapat tagjai dobtak össze. Ez most teljesen elúszott.

Azt egyelőre nem tudni mikor lesz pótolva a verseny. A fiatalok tervezik a pálya felújítását, a pénzt azonban először még újra össze kell rá szedniük. Attól tartanak, hiába az újabb befektetett szabadidő, a rongálók bármikor pillanatok alatt porig rombolhatják nehezen megépített ugratóikat. Mindenesetre mindkét alkalommal feljelentést tettek a rendőrségen.

Kerestük az ügyben a Somogy Megyei Rendőrfőkapitányságot is, későbbre ígértek tájékoztatást.

Címkék: lerombol, bmx, kaposvár, kék hírek