Kaposváron egy helyi áruházban este hét óra körül a biztonsági őr egy 21 éves férfit ért tetten, amint az csokoládékat rejtett nadrágjának zsebébe, majd a pénztártól azok kifizetése nélkül távozott.

Az őr Ny. Gábor kaposvári lakost vásárlói ellenőrzésre szólította fel, a biztonsági irodába kísérte, ahol a ruházatából elő is kerültek az eltulajdonított édességek, ezzel az üzlet kára megtérült.

A helyszínre érkező egyenruhások a férfit előállították és - szabadlábon hagyása mellett - ellene tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt eljárást kezdeményeztek.

 Ugyancsak a megyeszékhelyen történt, hogy a zsaruk egy személygépjármű vezetőjét ellenőrizték. A 42 éves helyi sofőrrel megfújatták az alkoholszondát is, ami pozitív eredményt mutatott. 

K. Attila további mintavétel céljából a rendőrkapitányságon előállították, vezetői engedélyét bevonták, és ellene - szabadlábon hagyása mellett - büntetőeljárást indítottak.

A nagyatádi járőröknek pedig este tíz előtt Kutas belterületén kellett intézkedniük. Ők egy 44 éves kerékpárost állítottak meg.

V. J.-nek szintén szondát kellett fújnia, ami szintén elszíneződött. Ezt követően a hitelesített légalkoholmérő készülék is pozitív eredményt mutatott, ezért a rendőrség vele szemben közigazgatási bírságot szabott ki.

Címkék: jogsi, áruház, lop, ittas, tolvaj, kék hírek