A Nagyatádi Rendőrkapitányság orvvadászat és lopás miatt indított eljárást egy iharosi és egy iharosberényi férfi ellen.

A két orvvadász az Inke és Vése közötti 61-es főút melletti erdőnél álltak meg, ahol leterítettek egy gímszarvas borjút. A vadat már kizsigerelték és vitték volna tovább, amikor lebuktak.
Ugyanis látta az egészet egy inkei vadász, aki azonnal felvette a kapcsolatot Szabó András rendőr törzsőrmester helyi körzeti megbízottal, akinek jelzése alapján a szolgálatban lévő körzeti megbízottak haladéktalanul a helyszínre érkeztek.

null

Hajdú Roland rendőr törzszászlós és Hodocsek Béla rendőr törzszászlós a járművet és a két férfit Vésén ellenőrizték. Az autó átvizsgálása során előkerült a gépjármű csomagtartójából egy tokban tartott vadász lőfegyver, valamint találtak csontfűrészt, vadásztőrt, nylonzsákokat és egy pár munkáskesztyűt.

A 49 éves F. Jánost és a 41 éves N. Józsefet bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt elfogták és előállították a Csurgói Rendőrőrsre, ahol mindkettőjüket gyanúsítottként hallgatták ki.

null

A rendőrök segítségére lévő vadász vadászkutyájával a kilőtt vadat is megtalálta, melynek értéke több százezer forint.

Címkék: orvvadászok, megye, somogy, kék hírek