Az egyik ügyben már vádat is emeltek, a másikban most fejezték be a nyomozást.

A Somogy Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy csurgói testvérpár ellen.

A vádlottak - akik közül az egyik fiatalkorú - tavaly szeptemberben Csurgón, a Malom-közben találkoztak édesanyjuk élettársával. Közöttük kölcsönös szóváltásra került sor, majd a vádlottak a sértettet fenyegetni kezdték és folyamatosan lökdösték.

A felnőttkorú vádlott egyszercsak kirúgta a sértett lábát, majd mindketten a földön fekvő sértettet ököllel megütötték, illetőleg acélbetétes bakanccsal  a felsőtestét több ízben, közepes erővel megrúgták.

A bántalmazás következtében a sértett olyan súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett, hogy késedelmes orvosi ellátás nélkül a halála is bekövetkezett volna.

A Somogy Megyei Főügyészség a fiatalkorú vádlottal szemben felfüggesztett, míg  felnőttkorú  testvérével  szemben  végrehajtandó  szabadságvesztés kiszabására, valamint közügyek gyakorlásától eltiltásra tett indítványt.


A másik ügyben súlyos testi sértés miatt javasol vádemelést egy bolhói lakos ellen a nyomozó hatóság. A 20 éves férfi ugyanis tavaly decemberben szintén összekülönbözött édesanyja élettársával, akit aztán egy kerékanyakulccsal többször fejbe is vert.

A sértett a bántalmazás következtében - az igazságügyi orvosszakértő véleménye alapján - nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett ugyan, ám az eszköz alkalmas volt nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülések okozására is.

A Dráva-parti zsaruk K. Balázs ügyében az eljárást befejezték és a nyomozás során keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldték a Barcsi Járási Ügyészség részére.

Címkék: bakancs, rúg, üt, ver, élettárs, kék hírek