A Fonyódi Járási Ügyészség két rendbeli, a bűncselekmény elhárítására - idős koránál fogva -korlátozottan képes személy sérelmére különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy 50 éves fonyódi férfi ellen.


A vádlott és 75 év feletti szülei között gyakoriak voltak a veszekedések, melynek során többször előfordult, hogy a vádlott a sértetteket bántalmazta is. Mindkét sértett többféle súlyos betegségben szenvedett, a vádlott édesapja járása könnyítéséhez botot is használt.

2013. október 30-án a vádlott az esti órákban ittasan sértetteket szidalmazta, majd huzamos időn - több órán - keresztül durván bántalmazta. Mindkettőjüket kézzel,  illetőleg ököllel  ütlegelte, hajuknál fogva többször nagy erővel egymásnak ütötte a fejüket, illetőleg párnát nyomott az arcukra és azzal fojtogatta őket. A vádlott a cselekményét többször megszakította azzal, hogy pálinkát ivott, majd visszatért a sértettekhez és tovább folytatta a bántalmazást, végül hajnali egy óra körül hazament.

A vádlott édesanyja a bántalmazás következtében mozgásképtelen állapotba került, míg az édesapja csupán a bántalmazást követő több óra után tudta a rendőrséget értesíteni. Mindkét sértett a durva bántalmazás következtében többszörös töréssel járó, valamint egyéb sérüléseket  szenvedett.

Az  előzetes  letartóztatásban  lévő  vádlottal  szemben  a  járási  ügyészség börtönben végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Címkék: brutális, bántalmaz, ver, kegyetlen, szülő, idős, kék hírek