szita_hatszemközt


Javult a város közbiztonsági helyzete, csökkent a bűncselekmények száma, de amíg az emberek nem érzik teljesen biztonságban magukat, addig nem lehetünk teljesen elégedettek - mondta Kaposvár polgármestere. Ezért van szükség több rendőrre.

- Az emberek rendet akarnak. Az emberek jelentős többsége Kaposváron is rendet akar. Azt akarja, hogy rend legyen a közterületen, rend legyen az élet minden területén. Biztonságban szeretne élni. Ennek látható eredménye az, ha rendőrrel találkozhat és ott van az utcán - mondta Szita Károly, Kaposvár polgármestere.

Szita Károly szerint a 3 csapás törvény bevezetése, amely a legszigorúbban bünteti a visszaeső bűnözőket valamint a Büntetőtörvénykönyv szigorítása is visszatartó erő.

- Az idős emberek ellen valamit tesznek, valami erőszakos cselekményt követnek el, 5-10 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik. A mi Btv-nk a legszigorúbb Európában, de szerintem méltányos - tette hozzá Szita Károly.

A nagyobb rendőri jelenléthet a város minden anyagi segítséget megad – jelentette ki a polgármester. A közbiztonságot szolgálják az új közterületfigyelő kamerák is a Sávház környékén és a szentjakabi városrészben.

A teljes beszélgetést ide kattintva tekinthetik meg.

Címkék: közt, szem, hat, szita, károly, kék hírek