Az érintett - nagyjából tízhektáros - terület Táska községtől dél-nyugatra fekszik, Nikla irányában. A népies neve pedig, Rasztinai rét - írta a KaposPontnak Mikics Norbert.

- így nézett ki a Rasztinai rét még néhány nappal korábban -

Olvasonktól azt is megtudtuk, hogy a területet Délről égerláp erdő, Nyugatról a koroknai-vízfolyás, Keletről a táskai árok határolja. Magasabb területein homoki gyeptársulások, vizenyős mélyedéseiben lápi növénytársulások találhatóak.

A lángok most védett fajoknak (elsősorban rovaroknak, csigáknak és kétéltűeknek, vagy a harisnak például) a fészkelésre alkalmas területeket semmisítettek meg. A tűz keletkezési körülményei olvasónk szerint szándékos gyújtogatásra utalnak.


Galériánkban megnézheti, mit művelt a tűz ezzel a páratlan réttel. Szomorú felvételek!Galériánkban megnézheti, mit művelt a tűz ezzel a páratlan réttel. Szomorú felvételek!Galériánkban megnézheti, mit művelt a tűz ezzel a páratlan réttel. Szomorú felvételek!Galériánkban megnézheti, mit művelt a tűz ezzel a páratlan réttel. Szomorú felvételek!Galériánkban megnézheti, mit művelt a tűz ezzel a páratlan réttel. Szomorú felvételek!Galériánkban megnézheti, mit művelt a tűz ezzel a páratlan réttel. Szomorú felvételek!Galériánkban megnézheti, mit művelt a tűz ezzel a páratlan réttel. Szomorú felvételek!Galériánkban megnézheti, mit művelt a tűz ezzel a páratlan réttel. Szomorú felvételek!Galériánkban megnézheti, mit művelt a tűz ezzel a páratlan réttel. Szomorú felvételek!Galériánkban megnézheti, mit művelt a tűz ezzel a páratlan réttel. Szomorú felvételek!Galériánkban megnézheti, mit művelt a tűz ezzel a páratlan réttel. Szomorú felvételek!Galériánkban megnézheti, mit művelt a tűz ezzel a páratlan réttel. Szomorú felvételek!
Galériánkban megnézheti, mit művelt a tűz ezzel a páratlan réttel. Szomorú felvételek!
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: élőhely, fészkel, rét, rasztinai, Táska, faj, védett, rovar, kék hírek