Az alábbi történésekről a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálata tájékoztatta szerkesztőségünket.

A balatonföldvári rendőrök vasárnap fél tíz előtt néhány perccel egy szántódi áruházban ellenőriztek egy helyi férfit, akit lopáson értek tetten az üzlet alkalmazottai.

A rendőri ellenőrzés alkalmával az 53 éves férfi nem tudta magát hitelt érdemlően igazolni, ezért a Balatonföldvári Rendőrőrsre előállították. Személyazonosságának megállapítását követően K. Attilára szabálysértés miatt helyszíni bírságot szabtak ki, ezt követően szabadon távozhatott.

Nagyjából ez idő tájt a kadarkúti egyenruhásoknak is akadt dolguk. Ők Kaposfőn állítottak meg egy kiskorpádi járművezetőt. Az 55 éves férfival szemben alkoholszondát alkalmaztak, mely pozitív eredményt mutatott.

Ezt követően Sz. Zoltánt elfogták és előállították, ellene közigazgatási hatósági eljárást indítottak és bevonták a vezetői engedélyét.

A siófoki zsaruknak tegnap délután szintén közúton kellett intézkedniük. Ők egy olyan sofőrt igazoltattak, aki vezetői engedélyt átadni nem tudott, továbbá az is kiderült, hogy a Siófoki Járásbíróság januárban a járművezetéstől eltiltotta.

A 35 éves K. Róbert Ferenc ellen járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt szabálysértési eljárást indítottak, egészségi állapotára való tekintettel azonban őrizetbe vételére nem került sor, így szabadon távozhatott a gyorsított bírósági eljárás lefolytatásáig.

Címkék: jogsi, szonda, volán, bolt, tolvaj, sofőr, ittas, lop, kék hírek