FRISSÍTÉS: Este fél nyolc előtt nemsokkal elszállították a környékről a robbanószereket és a lakók is visszatérhettek házaikba. 21 gránátot találtak a helyszínen a tűzszerészek, melyeket elszállítanak a helyszínről, és a központi gyűjtőben semmisítenek majd meg.



További három házból kellett kikísérni a lakókat a Kaposvárott, a Pécsi utca és a Nádasdi utca sarkán talált gránátok miatt. Számukra egy közeli iskola tornatermét nyitották meg. A pontosított hírek szerint a korábbi harmincnál kevesebbet, tizenkét gránátot találtak ásás közben. A helyszínre érkeztek a tűzszerészek. A robbanószerkezetek hatástalanítása közben a Pécsi utcát lezárják a forgalom elől.

Több mint 10 darab - valószínűleg II. második világháborús - gránátot találtak Kaposváron. A Nádasdi utcai építkezésen a munkások találták meg a robbanóanyagot, akik rögtön értesítették a hatóságokat. A helyszínre hamar kiérkeztek a rendőrség munkatársai akik azóta is biztosítják a környéket, valamint a tűzoltóság munkatársai is az építkezésre siettek - tudtuk meg a helyszínen tartózkodó kollégánktól. A robbanószerkezetek miatt egyelőre két családnak, összesen három embernek kellett elhagynia az otthonát.


Kattintson galériánkért!Kattintson galériánkért!Kattintson galériánkért!Kattintson galériánkért!
Kattintson galériánkért!
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A Kaposvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági és polgári védelmi felügyelői, valamint tűzoltóparancsnoka is a helyszínen van, s amennyiben a mentesítési munkálat idejére a tűzszerészek úgy ítélik meg, hogy a környékbeli lakók kitelepítése szükséges, befogadásukról gondoskodnak, a közeli iskolában helyezik el őket.

A tűzszerészek várhatóan 1,5 óra múlva érkeznek a helyszínre, őket ugyanis Pápáról riasztották.

Címkék: robbanó, nádasdi, anyag, utca, kaposvár, kék hírek