Az okmányokat és a hadnagyi rendfokozati jelzést tartalmazó díszdobozt dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy, főigazgató adta át a hadnagyoknak. Ezután a harmincöt tiszt – köztük a két somogyi, Szőcsényi Attila és dr. Gelencsér András - tett fogadalmat.

Az ország egész területén szolgálatot teljesítő új tisztek előtt a tábornok úgy fogalmazott, vannak közöttük olyanok, akik hosszú utat tettek meg, míg elérték ezt az eredményt, eddigi tevékenységükkel, szolgálatellátásukkal, a munka melletti tanulással jutottak el a tiszti létig, míg vannak olyanok is, akik az elvégzett iskolák alapján érdemelték ki a kinevezést. Bakondi György emlékeztetett arra, hogy alig több mint egy héttel ezelőtt is többeknek adott át első tiszti kinevezést, vagyis a katasztrófavédelem megkezdte a tiszti állomány tapasztalt emberekkel való feltöltését.

A főigazgató hangsúlyozta, tisztnek lenni egy a korábbitól eltérő minőséget jelent, az egy más kategória, hiszen egy szervezet ütőképességét, műveleti és működési képességét, törvényességét nagyban meghatározza tiszti állománya. Egy tiszt esetében a követelmények is magasabbak, tette hozzá az altábornagy, a korábbi hibákat itt már nem lehet elkövetni. Végezetül tanácsokkal is ellátta az újonnan kinevezetteket, hogy hogyan lehetnek jó, megbecsült, tiszteletet kiérdemelt parancsnokok.

Címkék: katasztrófavédelmi, igazgatóság, megyei, kitüntetés, somogy, 2014, kék hírek