A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi - tegnap történt - esetről tudósította szerkesztőségünket:

A Balatonlellei Rendőrőrsön január 8-án dél körül egy siófoki férfi személyesen tett bejelentést. Elmondása szerint egy helyi bolt előtt történt egy sérülés nélküli baleset, az okozó viszont elhajtott a helyszínről.

A kiérkező balesethelyszínelő megállapította, hogy néhány perccel a bejelentés előtt a 6713-as számú mellékúton egy balatonszárszói férfi járművével elindult, nem tartott megfelelő oldaltávolságot egy, a parkolóban leállított személygépkocsi mellett, így annak nekiütközött, majd a baleset után a helyszínről megállás és adatainak hátrahagyása nélkül elhajtott.

A helyi járőrök fél órával később Balatonbogláron megtalálták a keresett személygépjárművet és annak vezetőjét. Ellenőrzésekor a 61 éves balatonszárszói férfi vezetői engedélyt nem tudott átadni, illetve közölte, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezik, mivel azt 2011 áprilisában bevonták.



A. Ottó Ferenc a szabályértés tényét a helyszínen elismerte, ezt követően az egyenruhások elfogták és előállították a Fonyódi Rendőrkapitányságra. A férfit meghallgatását követően - a gyorsított bírósági eljárás lefolytatásnak kezdeményezésével - a rendőrök őrizetbe vették.

Címkék: jogsi, elhajt, sofőr, kék hírek, baleset, Balaton