Elsőként január elsején 3 óra után nem sokkal ellenőríztek egy autóst a rendőrök Nagyatádnál. Az ellenőrzésnél elszíneződött az alkoholszonda, majd a sofőr el is ismerte, hogy alkoholt fogyasztott mielőtt autóba ült. A rendőrök a 62 éves K. Lászlót előállították a Nagyatádi Rendőrkapitányságra, majd vezetői engedélyét bevonták.

Nem sokkal később, 3 óra 46 perckor a rendőrség ügyeletére bejelentés érkezett, hogy Nagyatád és Berzence között közlekedési baleset történt. A helyszínre kiérkező rendőrök megállapították, hogy egy 25 éves csurgói férfi, akinek jogsija sem volt, elütött egy vadat majd árokba hajtott.

A járőrök K. Tamással szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket jelzett. A férfi a baleset során megsérült, akit a mentőszolgálat munkatársai kórházba vittek. A helyszíni szemle során kiderült, hogy nem ez volt a járművezető első balesete aznap, mivel korábban, 1 óra 45 perckor Gyékényes belterületén gépkocsijával letért a menetiránya szerinti jobb oldali útpadkára és egy családi ház kerítésének ütközött, majd adatainak hátrahagyása nélkül elhagyta a helyszínt.

Reggelre is jutott egy ittas sofőr. Az egyenruhások Nagyatádon, 8 óra 40 perckor egy másik járművezetővel szemben intézkedtek, akinél az alkoholszonda szintén pozitív értéket jelzett. S. József 58 éves helyi lakost vér- és vizelet mintavétel céljából előállították az orvosi ügyeletre, vezetői engedélyét bevonták.

Címkék: újév, alkohol, ittas, 2014, sofőr, kék hírek