snit0446_01.avi_snapshot_00.11_[2013.12.21_11.34.51].jpg

12 év börtönre, és 10 év közügyektől való eltiltásra ítélték a Páva Zsolt lányának megerőszakolásával vádolt Ny. Zoltánt. A férfit erőszakos közösülés, kifosztás, személyi szabadság megsértése és testi sértés miatt találták bűnösnek.

A bíróság az ítéletet halmazati bűntetésként hozta meg, ugyanis a férfi többszörösen visszaeső.

Bíró Péter, Ny. Zoltán ügyvédje a KaposPontnak elmondta: fellebeztek az ítélet ellen, és azt sem tartja kizártnak, hogy másodfokon felmenik védencét. Az ügy várhatóan jövő tavasszal a Kaposvári Törvényszéken folytatódik.

Az ítélethírdetéskor Ny. Zoltánon semmiféle érzelem nem látszódott. Mikor a teremből kijövet az egyik újságíró rákérdezett, hogy mit szól az ítélethez, agresszívan csak ennyit válaszolt: "Szerinted?".

A tárgyalás végig zárt ajtók között zajlott. Csak az ítélethírdetés volt nyilvános, azonban az indoklásnál a média képviselőinek újra el kellett hagynia a tárgyalótermet.

A mai tárgyalás Páva Zsolt lányának meghallgatásával kezdődött a Kaposvári Járásbíróságon. A fiatal eddig a külföldi tanulmányai miatt nem tudott megjelenni az előző tárgyalásokon.

Mint arról korábban beszámoltunk: Páva Zsolt lánya egy egyetemi rendezvényen szórakozott a barátaival. Gyalog indult haza, ami, mint kiderült, rossz választás volt. Ny. Zoltán hajnalban a nyílt utcán támadta meg. A tárgyalási jegyzéket idézve: "A 23 éves vádlott 2013. április 5-ére virradó éjszaka Pécsen megtámadta a sértettet, őt durván bántalmazta annak érdekében, hogy közösüljön vele, közben a sértettől pénzt is vett el."

Címkék: páva, tárgyalás, zsolt, lány, polgármester, kék hírek