karambol frontális

Frontálisan ütközött egy személygépkocsi és egy kamion Ráksi határában ma reggel 7 óra 24 perc körül.

Úgy tudjuk: a balesetben a személyautó mind a négy utasa súlyos sérüléseket szenvedett. Egyikük állapota válságos.

fot 2.jpg

A helyszínelés és a műszaki mentés idején teljes pályás útlezárás volt érvényben. A forgalom 9 óra 25 perctől félpályán haladt, majd 10 óra 10 perctől ismét helyreállt a fogalom Ráksi és Igal között.

Helyszínen tartózkodó kollégánk a karambolózó kamion sofőrjétől megtudta: Ráksi felől érkezett a személyautó, amit megdobott az egyik kanyarban található híd. A kocsit vezető hölgy megpróbálta korrigálni járművét, ekkor csapódott bele frontálisan a szemből érkező kamionba. A személyautó az ütközéstől kigyulladt. A vezetőnek azonban nem sikerült kiszállnia, ugyanis beragadt az autó ajtaja, amit végül spajszerral kellett kifeszegetni.

- Két sérült éppen akkor mászott ki, mikor odarohantunk. Ők az árokban várták meg a mentőket. A vezetőt kb 2-3 perc alatt tudtuk kiszabadítani, a bal hátsó ülésen utazó högy ajtaját vagy 4-5 perc után tudtuk kifeszíteni. Viszont kiemelni nem akartuk, mivel láttuk, hogy súlyos a sérülése... - írta levelében egyik olvasónk, aki közvetlenül a baleset után érkezett a helyszínre.

fot 4.jpg


A rendőrök egy földúton keresztül terelték le az arra közlekedőket - számolt be a helyszínen tartózkodó kollégánk. Hozzátette: az út jeges, végig nagyon csúszós, nagyon figyeljen aki erre utazik.

A rendőrség tájékoztatása szerint Somogy megye közútjain jeges útszakaszokra kell számítani, ezért a balesetek elkerülése érdekében a kérik a sofőrök fokozott figyelmét!

fot 3.jpg

Címkék: ráksi, kamion, karambol, somogy, rendőrség, baleset, kék hírek