adathalász

Nem pihennek az internetes csalók. Most éppen a Vatera nevében bombázzák kéretlen e-maillel a felhasználókat, amelyben jelszócserére kérik fel a fiók tulajdonosát, egyben fel is ajánlva több új jelszót. Ön azonban dőljön be egy ilyen ósdi trükknek, ugyanis ha egy ilyen adathalász oldalon kiadja adatait, könnyen elveszítheti felhasználói fiókját, nem is beszélve az azon elkövetett visszaélésekről.

A magyar aukciós portál üzemeltetője, az Allegro Group HU Kft. e-mailben figyelmezteti felhasználaót, hogy sosem kérnek vagy küldenek ki jelszót felhasználóiknak! Ha ilyen tartalmú üzenetet kap bármilyen e-mail címről, haladéktalanul lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatukkal ide kattintva. Semmi esetre se teljesítse az ilyen e-mailekben kiküldött utasításokat!

Egyébként  minden e-mailben kapott, adatokat kérő oldalra mutató linket érdemes fenntartással kezelni, ugyanis nemrég egy 34 éves kaposvári munkanélküli, több mint 350 internetes fiókot tört fel egy ehhez hasonló adathalász trükkel, és gyűjtött onnan információkat. De az elmúlt hetekben az OTP-sekre is rájárt a rúd.

Címkék: vatera, jelszó, levél, átverés, halász, adat, kék hírek