dscf0792.jpg


Gázrobbanás történt egy felújítás alatt álló darányi óvodában ma nem sokkal háromnegyed három előtt. A gyermekek szerencsére nem tartózkodtak az épületben. Úgy tudjuk: a felújítást végző munkások közül ketten égési sérüléseket szenvedtek a balesetben.

A barcsi és a szigetvári tűzoltók, valamint a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat vonult a helyszínre. Az épületnél jelenleg is zajlanak a munkálatok - tudtuk meg a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Szolgálat sajtószóvivőjétől, Török Sándortól.

dscf0794.jpg

- A sérültek saját lábukon szálltak be a mentőbe, amely azonnal a pécsi kórházba szállította őket. A hatalmas robajjal járó gázrobbanásban beomlott az óvoda teteje, 10 méter hosszan kidőlt a hátső fala, a légnyomás pedig még az utcafront felé is kinyomta a ház oldalát. Mivel az igazságügyi statikai felmérés legkorábban péntekre várható, addig éjjel-nappali őrszolgálattal vigyáz az épületre az önkormányzat a polgárőrséggel karöltve - tudta meg a KaposPont a település jegyzőjétől. Szolga Józseftől.

dscf0796.jpg

Úgy tudjuk: mindkét munkás nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett a balesetben. Egyikük harmadfokú égési sérüléseket szenvedett.

dscf0800.jpg

A robbanást követően nem gyulladt ki semmi. A tűzoltók átvizsgálták az épületet, és a pincéből kivittek két gázpalackot, egy dissous- és egy oxigénpalackot.

Az óvoda gázellátása központi gáztartályról történt, ezért a település gázellátását a robbanás nem befolyásolja.

dscf0802.jpg

Feltehetően a munkálatok közben sérülhetett meg a balesetet okozó gázvezeték. A Barcsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség azonban még vizsgálja a körülményeket.

A 6-os főúton félpályás útzár volt érvényben, mivel a főutat üvegszilánkok borították.

Az ügyben a Barcsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. Az esemény körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják.

Címkék: robbanás, ketten, sérülés, gáz, óvoda, kék hírek