Az országot éppen egy esztendeje rázta meg a szörnyű tragédia. A magyar kiriminalisztika egyik legsúlyosabb esetéről van szó, P. Erika pedig az első nő, aki tényleges életfogytiglant kapott.

A borsonline.hu keddi cikke szerint a múlt héten kihallgatták Gyöngyi Lillát, a meggyilkolt Szita Bence nővérét egy betörés ügyében. A kisfiú nevelőapja szerint azokat az ékszereket keresi a rendőrség, amelyekről korábban kiderült, hogy a nő azok árából fizette ki a bérgyilkosokat.

- képünkön Gyöngyi Sándor és Gyöngyi Lilla az egyik tárgyalási napon -

A bulvár napilap információi szerint a betörés még júliusban történt, amit a nő szülei fedeztek fel. Bence nővérét állítólag a rendőrségen arról kérdezték, milyen ékszerei voltak P. Erikának, milyen dobozban tartotta, illetve látta-e azokat, mivel az öccse meggyilkolása előtt egy ideig Erikánál lakott.

Gyöngyi Sándor azt mondta a lapnak: felháborító, hogy azokról az ékszerekről kérdezték, mint a betörésnél eltűnt tárgyakról, amelyekről egy éve tudják, hogy egy helyi ékszerüzletben eladta a nő, hogy abból fizesse ki Bence gyilkosait. A vádirat szerint ugyanis tavaly október végén P. Erika egy ékszerboltban pénzzé tette arany­óráját és több ékszerét, majd ebből a 192 ezer forintból bérelte fel Bogdánt és Kertészt.

A portálnak a nő ügyvédje is nyilatkozott. Berlik Zoltán úgy tudja: a gyilkos mostoha nem az összes ékszerét adta el.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságtól a borsonline azt tudta meg, hogy a mostani nyomozás egyik célja az, hogy megállapítsák az eltűnt tárgyak körét, valamint azok értékét.

Címkék: ékszer, Szita Bence, gyilkos, betör, pénz, kék hírek