Horkolásgátló párna, légáteresztős takaró gyapjúból, masszírozós fotel és az elmaradhatatlan edénykészlet. Mindez több tízezer, vagy akár több százezer forintért egy kaposvári termékbemutatón. Miután az előadók öt órán át győzködték a közönséget, többen vásároltak is és elégedetten távoztak. A Fogyasztó és érdekszövetség Alapítvány tapasztalatai szerint a legtöbb ilyen termékbemutatón a valódi ár többszörösét kérik a vásárlóktól. A kormány tervei között szerepel, hogy a Fogyasztóvédelmi Hatósággal a jövőben szigorúbban büntettetné azt, aki időseket, vagy fogyatékossággal élőket csap be.

Rejtett kamerával érkeztünk meg a bemutató helyszínére, ahol egy fiatal férfi sietett elénk, hogy utunkat állja. Azért nem adtuk fel olyan könnyen, kíváncsiak voltunk mit árulnak odalent. De így sem jutott beljebb..

De nem csak stábunkat nem engedték be a termékbemutatóra. Király Mária elmondása szerint meghívóval, időben érkezett, mégsem volt kívánatos a jelenléte.

„Mondtam, hogy jó, akkor ott maradok 2 óráig, vásárolni nem akarok, csak az ajándékot akarom. Azt mondták telt ház van, nem engednek be” - mesélte Király Mária Magdolna.

Kérte a meghívóban ígért csaknem 20 ezer forintos ajándékát, de nem adták oda. Csak azoknak, akik végig ülték az 5 órás előadást.

Az egyik testvérpár még vásárolt is: párna és paplan készletet, légtisztítóval 200 ezerért.

A fogyasztó és érdekszövetség alapítványhoz több megkeresés is érkezett a cég által árult termékek és a fizetés körüli bonyodalmak miatt. A válasz többnyire ez: „Nagyon sajnálom az esetet, tapasztalataink szerint nagyrészt átvágások ezek a „kitűnő és egyszeri” lehetőségek, s előszeretettel idős emberek az átverések áldozatai. Jó esetben is az ott vásárolt termékek a negyedét érik a kifizetettnek.

 

 

Címkék: megspékel, bemutató, termék, somogy, kék hírek, kaposvár