Mezőcsokonyán 2011. tavaszáig egy cég tulajdonában volt egy vadászház, egy másik vállalkozás tulajdonában pedig a birtokon álló két melléképület. Két évvel ezelőtt, márciustól augusztusig azonban egy helyi férfi az ingatlan-együttest teljes egészében lebontotta, és a bontásból származó építőanyagot pénzért értékesítette. Mindezt a sértettek hozzájárulása nélkül tette.

A férfi, ezen túlmenően a sértettek ingatlanjain található fából számos gyertyánt és lágyfát is kivágott, amiken szintén haszonnal adott túl.

Az elkövetési érték mindkét sértett esetében megközelíti az egymillió forintot, ami eddig még csak részeiben sem térült meg.

erdő faház vadász

A  Kaposvári  Járási Ügyészség most két rendbeli nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal és folytatólagosan elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat a mezőcsokonyai férfi ellen. Az eset pikantériája az, hogy vádlott jelenleg egy más ügyben rá rótt, jogerős szabadságvesztését tölti.

A vádlottal szemben az ügyészség börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint vagyonelkobzásra tett indítványt.

Címkék: ellop, ház, vadász, vád, börtön, tolvaj, kék hírek