Stroke-ot kapott egy kocsivizsgáló a hegyeshalmi állomáson. Több kollégája is ott volt, azonban nem segítettek a magatehetetlen férfinek, mivel azt hitték, hogy részeg.

Csak másnap reggel hívott hozzá mentőt hajnalban kezdő kollégája. A férfit azonnal kórházba szállították. Már késő volt: több mint egy hónapig kómában feküdt a győri kórházban, a napokban pedig életét vesztette - számol be a történtekről a Blikk.

- Ha a rosszullét után 2-4 órán belül nem kerül orvoshoz a páciens, maradandó károsodást szenved a szervezet. Már egészen enyhe tünetek figyelmeztethetnek a nagy bajra. Elég, ha a szokottnál ügyetlenebb a kéz, akadozik a beszéd, ezek mind a stroke jelei lehetnek. Ilyenkor azonnal mentőt kell hívni - mondta a lapnak a győri Petz Aladár Kórház főigazgatója, Tamás László János.

A MÁV belső vizsgálatot indított a kollégák ellen, akik azzal védekeztek: ők ébresztgették Lászlót, aki miután felkelt, azonnal összeesett. Ekkor hívtak mentőt.

Az eset után egy héttel kirúgták a két kollégát. A hivatalos indoklás szerint „munkafegyelmi mulasztást" követtek el. Azzal az indokkal ugyanis nem küldhették el őket, hogy felelőtlenségük miatt vesztette életét munkatársuk - írja a lap.

A férfi idősebbik fia a Kisalföldnek azt nyilatkozta: ha túl vannak a temetésen, kártérítési pert indítanak a vétkes kollégák és a MÁV ellen.

Címkék: stroke, halott, elhunyt, máv, vasút, kék hírek