postakocsi rablás

10 év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság ma azt a kaposvári rendőrt és a barátját, akik elraboltak egy postakocsit. Megpróbálták kinyitni a pénzeskazettát egy elhagyatott helyen, de a festékpatron felrobbant, és használhatatlanná tette a 30 millió forintot.

A rendőr barátja pisztolyt fogott a pénzszállító postaautó vezetőjére a Szondi utcai postánál. A rablót előtte a rendőr a saját kocsiján vitte a helyszínre. A főtörzsőrmester ezután a távolból figyelte a rablást.  

- A postás gyereket kiszállították a kocsiból, hogy adja a kulcsot, vagy fejbe lövi. Ezt hallottam. Jöttek a rendőrök. Tudja mindenki, hogy fél hatkor csomagolnak a postán, viszik a Nagypostára a holmit. Hát gondolom, kileste - mondta Ferencz József.

A fegyveres az elrabolt postakocsival menekült el.

- A gépkocsivezetőhöz lépett, és gyorsan, hadarva arra kényszerítette, hagyja el a kocsit, és adja át az indítókulcsot. Azt mondta:" Ha jót akarsz, szállj ki, és a kulcsot add ide!" - olvasta fel a bíró.

A rendőr és a rabló az Iparos utcába vitték az elrabolt postakocsit. Felfeszítették az egyik pénzkazettát, de kellemetlen meglepetés várta őket.

Megkísérelte felfeszíteni a pénzkazettát, de nem számolt azzal, hogy az eltulajdonítást akadályozó eszköz, a festékpatron működésbe lépett, felrobbant, és beszennyezte a készpénzt.

30 millió forintot festett használhatatlanná a festék, ami a rablókat is megfogta, még napokkal később is látszódott rajtuk a nyoma. A másik kazettában is volt 20 millió, de azt már meg sem próbálták kinyitni. Hónapokkal később fogták el őket a nyomozók, akiknek gyanús lett, hogy a rendőr túl sokat érdeklődött náluk a nyomozás állásáról. A rendőrt és a barátját 10-10 év fegyházbüntetésre ítélték nem jogerősen a Zalaegerszegi Törvényszéken.

Címkék: postakocsi, menekül, pisztoly, posta, rabló, rendőr, kék hírek