Továbbra sem került elő az október 23-án délután Zamárdiból indult, majd később eltűnt szörfös. A vízirendőrök ma is két hajóval kutatják a Balatont bízva abban, hogy sikerül a férfi nyomára bukkanni. A VMSZ is kutat két mentőhajóval a vízen, továbbá civil partnerei segítségével motoros siklóernyőről a levegőből is folyik a keresés. A magasból elsősorban a nádasokat kívánják átvizsgálni, hátha valahol sikerül értékelhető nyomot találni.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata kéri a horgászokat, vitorlázókat, hogy ha bármi olyat látnak a vízen, ami összefüggésbe hozható az eltűnt szörfös esetével, akkor azonnal jelezzék a vízirendészet, vagy vízimentők ügyeletén. Azt is kérjik, hogy a helyszínt ne hagyják el, várják meg, míg a szakemberek odaérnek, ezzel is megkönnyítve a helyszín beazonosítását, továbbá ne érjenek semmihez és ne próbáljanak a vízből semmit kiemelni!

Csütörtökön este az eltűnt szörfös családjának nevében, az egyik barát, Horváth Jenő Levente kereste meg szerkesztőségünket. Azt írta: sajnos ma sem jártak sikerrel a kereséssel, de mivel sem őt, sem pedig a szörfjét nem találják, ezért sokan úgy gondolják, hogy Laci valahogy a partra jutott ...

Amint arról a KaposPont is beszámolt: Gilicze László még 23-án tűnt el a Balatonon, a Zamárdi-partoknál.

A fiatalember felesége jelenleg is Zamárdi-felsőn tartózkodik és fiúkkal várják haza, illetve keresik Lacit. A család most mindenkit arra kér, segítsenek a keresésben!

Ha valaki látja, látta, vagy tud az eltűnt férfiról valamit, akkor értesítse a feleségét, Gajdacs Andreát! Elérhetőségek: gajdacsandrea(kukac)hotmail.com e-mail címen, vagy 06-70-314-84-23-s telefonszámon.

Jenő szerint, aki több éve együtt szörfözik a most bajba jutott társával, Laci a nagy szelekben is kiválóan úszik, így mindenki értetlenül áll a dolog előtt és nagyon aggódik.

Ha valaki csak a felszerelését találná meg (zöld, sárga, fehér színes vitorla + szürke deszka) arról is szóljon, mert a fiatalember esetleg a közelben is lehet.

Mivel a deszkája egyedi készítésű, arról képet nem kaptunk, de a vitorlájáról igen (North Sails Ice 4.5m2, 2011-s évjárat):

Címkék: keresik, szörf, eltűnt, család, Balaton, kék hírek