leszúr mama

Emberölés bűntette miatt emelt vádat egy 72 éves csurgói nő ellen a megyei főügyészség. 35 éve élt élettársi kapcsolatban a sértettel. Mind ő, mind a férfi rendszeresen fogyasztott szeszes italt, ebből eredően gyakran alakult ki közöttük heves szóváltásig fajuló konfliktus. Tavaly novemberben egy délután a csurgói otthonukban ismét alkoholt ittak, közben megint összevesztek. A lakás konyhájában étkező férfi szóvá tette, hogy szerinte a  nő a ruhájának zsebéből kivett pénzből vásárolt magának szeszes italt. A nő tiltakozott, a pénzt keresve a férfi zsebeit is át akarta kutatni, azonban az ellenállása miatt dulakodás alakult ki köztük. A vádlott a konyhai szekrényből felvette a sértett által étkezés közben használt 180 mm összhosszúságú, élesre fent hegyes konyhakést, majd a vele szemben álló élettársát nagy erővel a hasán megszúrta.

A vérző férfi édesanyja lakására ment, orvosi segítséget azonban nem kért. Mivel állapota folyamatosan romlott, ezért édesanyja az ügyeletes orvost a lakásukra hívatta, de a sérült elutasította, hogy kórházba vigyék.

Éjszaka többször elesett, emiatt fejsérülést szenvedett, ezért a nagyatádi kórházba szállították. Műtétet hajtottak rajta végre, ennek ellenére még az éjszaka az elszenvedett hasi sérülés következményei miatt elhunyt. A sértett halála a szúrással okozati összefüggésben következett be. A késedelmes ellátás és a halál adott időben történt bekövetkezése között közvetlen oki összefüggés állapítható meg. Megfelelő időben történő orvosi ellátás esetén életének megmentésére reális lehetőség lett volna, de a sértett halálát ebben az esetben sem lehetett volna minden kétséget kizáróan megakadályozni.

A mai tárgyaláson az idős nő nem tagadta, hogy szúrt, de nem emlékezett arra, hogy mi történt. Azt viszont tagadta, hogy részeg lett volna, arra hivatkozott, hogy gyógyszert szed, ezért nem ihat. "Nagy szerelem volt a miénk"- emlékezett, de arról is beszélt, hogy a párja bántalmazta. A szomszédok tanúvallomásai szerint azonban a nő volt az, aki agresszív volt a férfivel.   

Címkék: pár, gyilkos, kés, Csurgó, idős, kék hírek