kupon


Kitört ablak, leszakadt függőny és gaztenger. Ez a látvány fogadja a Hotel Ibizába érkező vendégeket.

- Voltak itt a fogyasztóvédők is, két hölgy kérdezte mit tudok az ügyről. Mondtam ennyit, hogy szegények fel voltak háborodva mutatták a szerződést, befizették a pénzt  és nagy koppanás volt az egész - mondta Nagy István.

A Hotel Ibiza névben sem létezik. A cégtáblán Hotel Pelso áll. Nyáron itt éjszakánként ezer forintért a szőnyegen lehetett aludni. A kert is elhanyagolt, wellness részlegnek semmi nyoma. A kuponos cég oldalán azonban  18 ezer forintért csodás siófoki nyaralást ígértek két éjszakára teljes ellátással és fürdőbelépővel.

- Nem egy olyan helyrajzi számon üzemeltet egy szállodát, ami létezik, ez a szállodakuponos oldalom meghirdetett ajánlat sem releváns, hiszen azok a fotók más szolgáltatóktól beszerzett fotók, így a Galérius fürdő képei és imázsfotók Siófokról - válaszolta kérdésünkre Hávris Klaudia, a siófoki tourinform iroda vezetője.

A felháborodott nyaralni vágyók különböző portálokon panaszkodnak a befuccsolt nyaralásukról. Többen arról írnak, hogy a mai napig nem kapták vissza pénzüket. Az ügyben a fogyasztóvédelmi hatóság is nyomoz.

- A fogyasztóvédelmi felügyelőségnek nincsen arra lehetősége, hogy a már befizetett  összegeket visszautaltassa, visszafizettesse. Ilyenkor fogyasztóként amit lehet tenni, vagy polgári peres úton bírósághoz fordulnak, vagy a lakóhelyükön illetékes békéltető testület kérnek segítséget a probléma megoldása érdekében - mondta Farkas Nóra, a megyei fogyasztóvédelmi felügyelőség vezető tanácsosa.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a szállodát, a kuponos céget, vagy esetleg mindkettőt vonják-e felelősségre. A szallodakuponok.com mindenesetre közleményében azt írja, nem tartják magukat felelősnek, ők csak közvetítők a szálloda és az ügyfél között, és jogi eljárást kezdeményeztek a szálloda tulajdonosa ellen.

Nézze meg helyszíni riportunkat:

Címkék: 2013, tourinform, szálloda, átverés, siófok, kék hírek