Tóth Sándor elmondta, júniusban tényleges életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte mindhárom vádlottat az első fokon eljáró Kaposvári Törvényszék. A bíróság előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, 14. életévét be nem töltött személy ellen - az első- és a harmadrendű vádlott esetében nyereségvágyból is - elkövetett emberölés bűntette miatt mondta ki bűnösnek a vádlottakat.     

Erről mi is írtunk korábban.

Az ítéletet első fokon az ügyész tudomásul vette, a vádlottak és védőik felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek a Pécsi Ítélőtáblához. A vádirat szerint a Szita Bencét tavaly október 29-én este a Kaposvár melletti sántosi erdőbe csalták, ott Bogdán József a kocsiból kiszállva leütötte, brutálisan bántalmazta - a gyerek testén egyebek között ásóval és késsel okozott negyven szúrt, vágott sebet találtak. Eközben K. József megásta a fiú sírját, P. Erika pedig mindehhez elemlámpával világítva segédkezett. A még életben lévő fiút a gödörbe tették, és betemették, a halálát fulladás okozta. A fiú ruháit és telefonját a Kaposba dobták.     

P. Erika a gyilkosság éjszakáján a rendőrségen bejelentette, hogy a fiú eltűnt. A rendőrök a holttestet néhány nappal később Kaposvár toponári városrészében találták meg. A sántosi erdőben ugyanis vadászok megzavarták az elkövetőket, ezért B. József jobbnak látta kiásni és máshová temetni a holttestet.     

A május 13-án kezdődött büntetőperben meghallgatott szakértők azt mondták, hogy mindhárom vádlott büntethető. A két férfi személyiségzavarban szenved, ám beszámíthatóságukat ez nem befolyásolja, tettük következményeit fel tudták mérni. A pszichiáteri szakvélemény alapján P. Erikánál semmiféle elváltozás nem volt megállapítható.


Címkék: bence, tanú, öngyilkosság, szita, gyilkosság, kék hírek