A kijutó anyag felfogását először a cukorgyár dolgozói és az üzem tűzoltói próbálták megoldani, majd a helyszínre riasztották a kaposvári tűzoltókat és a katasztrófavédelmi mobil labor szolgálatot is. Hogy megakadályozzák az anyag tovább terjedését, elzárták a tartályhoz tartozó védművet és a csapadékvíz-elvezető rendszert, valamint intézkedtek a Kapos folyóba torkolló élő vízfolyás ideiglenes elzárásáról is.

A balesetben személyi sérülés nem történt, és az üzemben is folytatódhat a munka. A lakosság nem volt veszélyben.

A katasztrófavédelmi mobil labor szolgálat folyamatosan monitorozza az üzem területét és a Kapos folyónak a cukorgyár körüli szakaszát.


Kattintson a többi képért!Kattintson a többi képért!Kattintson a többi képért!Kattintson a többi képért!Kattintson a többi képért!Kattintson a többi képért!Kattintson a többi képért!Kattintson a többi képért!Kattintson a többi képért!Kattintson a többi képért!Kattintson a többi képért!Kattintson a többi képért!
Kattintson a többi képért!
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!




A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság iparbiztonsági hatósága eljárást indított, hogy kivizsgálják a baleset okai. A kárelhárításban 27 hivatásos tűzoltó vesz részt, összesen hét gépjárművel.

Kozári Miklós, a Kaposvári Sporthorgász Egyesület elnöke megkeresésünkre elmondta: A Kapos folyóra nagyon rossz hatással lehet a baleset, ami hosszú időre visszavetheti az érintett szakasz élővilágát.

Címkék: melasz, ömlés, vinasz, cukor, gyár, kék hírek