Az autókereskedés előtt tüntetett a pórul járt család augusztusban. A kereskedő akkor nem vette át a rossz kocsit, ott kellett hagyni az épület előtt. Most üres a telep. Korábban sok autó volt ott, de hirtelen eltűntek, a szomszédok szerint az éjszaka leple alatt.  

- Egyszer csak eltűntek. Azt észrevettem én is. Hogy mikor, nem láttam, nem hallottam - Pajer Ferencné.

A kereskedő bérelte a telephelyet. A tulajdonos azt mondja: felbontotta a céggel a bérleti szerződést, azóta pedig nem tudja, mi lett a kereskedővel.

- Most felmondtuk a bérleti szerződését, elpakolta az autóit, és nem tudjuk, hol tartózkodik - Magyar László, telephelytulajdonos.

A kereskedő, Mészáros Gergő korábban nyilatkozott a Kapospontnak. Akkor azt állította: nem ő tekerte vissza az autó kilométeróráját.

- Ki kell jelentenünk, hogy ennek nem mi forgattuk meg az óráját, ahogy a rendőrségen be is bizonyosodott, hogy a vásárlásunk előtt több évvel történt a kilométer óra forgatás - Mészáros Gergő Illés, autókerekedő

Ennek ellenére a bíróság őt kötelezte, hogy fizesse ki  a pórul járt család kárát. Ezt azóta sem tette meg. A használhatatlan kocsit azóta hazaszállították, de a Csóri család sem tudja, hova tűnhetett a kereskedő. Telefonját kikapcsolta, lakásából elköltözött.

- Nem tudom, hogy a továbbiakban mit lehetne tenni így, hogy eltűnt a Mészáros úr - Szili Mónika.

A kereskedő fizetésképtelenné vált cégét közben törölte a bíróság, ezért Csóriék nem tudják, hogyan hajthatnák be a tartozást. Ennek ellenére azt mondták: nem adják fel.

 

 

 

Címkék: kereskedő, eltűnt, kék hírek, autó