A pere kedden kezdődött a Kaposvári Törvényszéken. A házaspár a lányuk ballagását ünnepelte otthon. Összevesztek, mert a 35 éves férfinak egy fiatalkorú lánnyal volt viszonya. A feleség féltékenységből egy késsel fel akarta vágni az ereit. A férfi meg akarta akadályozni: elvette tőle a kést, majd dulakodás közben hátba szúrta. A kiérkező rendőrök elől kést a rokonai eldugták egy fotelba.

Életveszélyt okozó testi sértéssel vádol a Somogy Megyei Főügyészség egy 35 éves kelevízi férfit. A vádlott feleségével és gyermekével élt együtt, de tavaly tavasszal elköltözött, mert egy fiatalkorú lánnyal folytatott szerelmi viszonyt. Júniusban felesége a lakásukon ballagási ünnepséget rendezett a lányuknak. A férfi részeg volt, több vendégbe is belekötött, akik emiatt távoztak. 19 óra körül a férj és a feleség egyedül maradtak a konyhában. Összevesztek, mert a nő felelősségre vonta a férfit, hogy miért folytatott házasságon kívüli kapcsolatot. Az asszony féltékenységből öngyilkos akart lenni, felkapott egy 10 centi pengehosszúságú fanyelű konyhakést, és vágott sebet ejtett a karján az ütőere környékén.

A vád szerint a férfi dulakodni kezdett vele, hogy az öngyilkosságot megakadályozza, ököllel halántékon és szájon ütötte, végül vesetájékon szúrta a neki hátat fordító sértettet. A döfés után a gyerekek a közeli rokonok segítségét kérték, a nő unokaöccsei jöttek át hozzájuk, mentőt hívtak. A sérültet a kórházban meg kellett műteni, de végül csak könnyebb sérülései keletkeztek. Az ügyészség szerint véletlen, hogy nem szenvedett életveszélyes sérülést. Közben a férfi rokonai a rendőrök elől elrejtették a kést, hogy akadályozzák a nyomozást, ezért a 23 éves férfit és 17 éves fiút bűnsegédlettel vádolják.

Címkék: Kelevíz, szúrás, öngyilkos, vád, kés, kék hírek