A Sávház mögött, az Arany János utcai társasházak körüli füves területen találtak mérgezett , amit valószínűleg az arra sétáló kutyáknak tették ki. A Facebookon keringő bejegyzés figyelmezteti a kutyásokat, hogy aki arra jár ne engedje, hogy a kutyája bármit is felegyen a földről: "Ma ismét mérgezéses esetekről kaptunk információt. A Sávház mögött, az Arany J. u-i társasházak körüli füves területen mérgezett ennivalót szórtak szét. Senki ne engedje el póráz nélkül a kutyáját! Senki ne engedje, hogy a földről felegyen valamit! "



Az eset kapcsán megkerestük a Kutyatár Egyesület vezetőjét, Boncz Editet, aki  a KaposPontnak elmondta: Többször is mérgezett csirke hússal próbálták megmérgezni az állatokat, sajnos érkezett is hír megbetegedett kutyusról. Azt, hogy pontosan milyen méreggel próbálkoztak az elkövetők nem tudták kideríteni, de kérik az arra járó kutyásokat, hogy figyeljenek oda mi kerül az útjukba.

Boncz Edit azt is hozzátette, hogy szinte lehetetlen elkapni az elkövetőket, csakúgy mint amikor a Béke lakótelepnél vagy éppen a Damjanich utcánál találkoztak hasonló esettel.

Stábunk a helyszínen járva próbálta felderíteni az esetet, Videónk, kattintásra indul.

Címkék: boncz, edit, kutyatár, sávház, mérgezés, kutya, kék hírek