A rendőrség elsődleges információi szerint egy férfi és utasa kistehergépjárművével Bize településen haladt, amikor kocsijával elhagyta az utat, majd egy ház előtti hídfejnek ütközött. Az ütközést követően az autó egy ott lévő lakóingatlan udvarában állt meg fejtetőre borulva. A baleset során a jármű vezetője megsérült, 19 éves utasa olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

P8270003.JPG

 

Az esethez a marcali tűzoltókat riasztották, akik egy gépjárműfecskendővel és egy műszaki mentővel siettek a baleset helyszínére. A tűzoltók feszítő-vágó berendezés segítségével kiszabadították a sofőrt és utasát a roncsokból, majd kiemelték őket a járműből. A súlyos sérültet a mentők kórházba szállították.

indexkep.JPG

A műszaki mentésben a tűzoltó egységek átvizsgálták a kisteherautót és 5 darab 5 literes azonosítatlan tartalmú kannát találtak a jármű rakterében, amelyek szintén megsérültek a balesetben. A szállított anyag beazonosítására a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság mobil labor szolgálatát riasztották a helyszínre - tudtuk meg a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltó hadnagyától, Török Sándortól.

A baleseti helyszínelés és műszaki mentés idejére a rendőrök a 68-as érintett szakaszát rövid időre teljes szélességében lezárták, majd 20 óra 05 perctől rendőri irányítás mellett haladhatottt tovább a forgalom 23 óra 00 percig. A közlekedés azóta helyreállt - értesítette szerkesztőségünket a Somogy Megyei Rendőrfőkapitányság sajtószolgálata.

Megkerestük a baleset ügyében a kisteherautót bérbeadó céget is, akik kérdésünkre elmondták: a kocsiba helyezett GPS-en mindössze annyit láttak, ahogy a jármű 138 km/h-s sebességgel száguldott, amikor hirtelen megszűnt a jel. Hozzátették: az autót egy fiatalember kölcsönözte tőlük, azt azonban nem tudják milyen célból.

bize

Címkék: lol, bize, marcali, halálos, baleset, kék hírek