A balatoni tűzijátékokat délután lefújták az erős szél, a várható esőzések és a viharveszély okán.

FRISSÍTVE: 20.41.: Elmaradnak az estére tervezett kaposvári ünnepi programok, így Szita Károly ünnepi köszöntője, a Fitos Dezső Társulat "A magyar falu" című táncprodukciója és a tűzijáték is.

A Városligetbe meghirdetett rendezvényt a somogyi megyeszékhelyen is a rossz és bizonytalan időjárási körülmények miatt kellett lemondani.

A délelőtti zászlóvelvonásról és ünnepi szentmiséről készült rövidke - kommentár nélküli - tudósításainkat a képre kattintva érik el.

Image3.jpg

KORÁBBAN: 18.47.: Kaposvár ugyan némileg védettebb helyzetben vág neki az éjszakának, mint a Balaton-part, azonban az ország déli és nyugati határainál rendre kialakuló újabb és újabb zivatarrendszerek nem könnyítik meg az illetékes döntéshozók dolgát. Ezek iránya és intenzitása ugyanis meglehetősen változékony.

Nem lehet teljes bizonyossággal megmondani, hogy az augusztus 20-i kaposvári tűzijátékot meg lehet-e tartani.

Kaposvár önkormányzata ezért arra kérte a város polgárait, hogy aki csak a tűzijátékra kíváncsi, annak ismeretében látogasson ki a Városligetbe, hogy a látványosságot az ott lévők biztonsága érdekében az utolsó pillanatban is lemondhatják! (Így is történt.)

Címkék: megtart, lefúj, szél, tűzijáték, elmarad, vihar, Kaposvár, kék hírek