s. ábel blur mti

Bizonyításnak szánta a fővárosi lövöldözést S. Ábel (26) - írja a blikk.hu. A napilap úgy tudja, hogy a tömegmészárlás tervezéséért első fokon két év négy hónapra ítélt fiatalember valamilyen kifacsarodott logika alapján úgy gondolta: ha látják, hogy van fegyvere, és embert is ölhetne, de nem teszi, akkor meggyőzi a hatóságokat arról, hogy ártatlan, legalábbis ezt mondta korábban szüleinek.

– Többször tett olyan kijelentést az utóbbi időben is, hogy ha igazságtalanul jogerősen is elítélik, lelöveti magát a rendőrökkel. Ha pénteken ez lett volna a célja, megvárja a rendőröket – mondta el a Blikknek Péter, S. Ábel édesapja, a Pesti Kerületi Központi Bíróság épülete előtt.



A fotókon S. Ábelt vezetik a Pesti Központi Kerületi Bíróság épületéhez 2013. augusztus 18-án. A bíróság előzetes letartóztatásba helyezte a fővárosban néhány napja elkövetett lövöldözés gyanúsítottját. A bíróság döntött arról is, hogy a kényszerintézkedést az elmemegfigyelőben kell végrehajtani, ahol vizsgálják S. Ábel mentális állapotát.

forrás: MTI, blikk.hu; fotó: Mihádák Zoltán (MTI)

Címkék: tömegmészárlás, öl, lövöldöző, gyilkos, S. Ábel, terv, kék hírek