Augusztus 12-én ennek, a speciálisan kiválasztott száz rendőrtisztnek a képzése kezdődött meg Csopakon. A police.hu beszámolója szerint egy 60 órás elméleti és gyakorlati képzésen vesznek rész. Ez készíti fel őket iskolai feladataik ellátására.

rendőrképzés


A bűnmegelőzési tanácsadó elsődleges feladata az iskolájába járó fiatalok bűncselekményekkel szembeni fokozott védelme mind az elkövetői, mind a sértetti oldal tekintetében, kiemelt figyelemmel a kábítószerrel visszaélés típusú bűncselekményekre.

Ennek érdekében szolgálati ideje túlnyomó részét az iskolában kell töltenie, folyamatos, élő kapcsolatot kell létrehoznia a diákokkal, pedagógusokkal és a szülőkkel. Eredményes együttműködést kell kialakítania a rendőrkapitányság illetékességi területén tevékenykedő, az ifjúságvédelemben szerepet játszó állami, önkormányzati, társadalmi és civil szervekkel, szervezetekkel.

Mindent el kell követnie annak érdekében - írja tájékoztatójában az ORFK Kommunikációs Szolgálata, hogy a gyermekekhez, pedagógusokhoz és a szülőkhöz a lehető legtöbb bűnmegelőzési információ eljusson.

Egy tanácsadóhoz, az iskolák diáklétszámától függően legfeljebb három iskola tartozik majd. Munkáját a hozzá tartozó iskolák vezetésével és a tankerülettel egyeztetett éves munkaterv alapján, az iskolák vezetőivel történő szoros együttműködésben látja el.

Címkék: bűnmegelőzés, képzés, kábítószer, drog, fiatal, rendőr, iskola, kék hírek