Tihanynál egy vitorlás kishajó külmotorja az erős hullámzás miatt leszakadt és a vízbe esett. A hajó személyzete a vitorlázatot nem tudta kezelni, így a vízi jármű irányíthatatlanná vált és elsodródott a révtől keletre. A Balatonföldvári Vízirendészeti Rendőrőrs emberei a bejelentést követően azonnal a helyszínre indultak és a tihanyi Horgásztanya előtti vízterületen megtalálták a vitorlást. A hajó vezetőjét és négy utasát a szolgálati hajóba átmentették és a tihanyi csónakkikötőbe szállították.

5982 Balatoni legi szolgalat a vizirendorok a magasbol.jpg


Menteniük kellett a balatonkenesei járőröknek is, mivel Balatonalmádinál a heves, viharos szélben felborult egy katamarán. Amikor a vízirendőrök a helyszínre érkeztek, a katamarán vezetője már egy vitorláson tartózkodott járműve közelében. A rendőrök a férfit átvették és megkezdték a felborult sporteszköz műszaki mentését. Miután a katamaránt sikerült visszaállítani, vontára vették és a balatonkenesei kikötőbe vontatták.

A siófoki vízizsarukat egy Zamárdi közelében, a parttól körülbelül 300-400 méteres távolságra egy hajóhoz riasztották. Annak fedélzetén ugyanis többen rosszul lettek a hullámzás miatt és segítséget kértek. A z egyenruhások a hajó több utasát is átvették saját, szolgálati kisgéphajójukba és őket a siófoki vitorláskikötőben helyezték biztonságba.

forrás: Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság; fotó: H. Szabó Sándor (ORFK)

Címkék: borul, katamarán, biztonság, vitorlás, vízirendőr, ment, kék hírek