2.jpg


A tragédia Bélaváron történt. Információink szerint a két áldozat a környéken lakó fiatal volt.

Stábunk késő délután ért a településre. Falubéliek igazították útba őket, mert a térségben korábban több helyütt is kavicsot bányásztak és a kitermelés után több bányató is maradt arrafelé.

A helyszínig azonban nem jutottak el. Oda ugyanis csak egy út vezetett, amelynek bevezető szakaszán egy 30-40 fős, helyiekből álló csoport verődött össze. Ők viszont már nem voltak olyan barátságosak, mint azok, akikkel kollégáink először beszéltek.

Munkatársaink így csupán a távolból készítettek felvételeket. Messziről egy sárga csónakot és két búvárt láttak, illetve néhány rendőrt.

13.jpg

S, bár a helyszínen gyülekező társaság fenyegetően lépett fel kollégáinkkal szemben, magát a tragédia tényét ők is megerősítették.

A KaposPont megkereste a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatát is, ahol a hírt sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánták.

Amennyiben a vízbe fulladás ténye valóban bebizonyosodik, úgy valószínű, hogy a rendőrök közigazgatási eljárás keretében vizsgálják majd ki, mi történt.

20.21.: Holttestet emeltek ki a Bélavári-tóból csütörtök délután - közölte a Magyar Távirati Irodával Méhes Dóra, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

11.jpg

Az MTI információi szerint egy lány az áldozat, és egy másik lány holttestét jelenleg is keresik a tóban a kaposvári önkéntes életmentő Kötél Egyesület tagjai.

A haláleset körülményeinek kivizsgálása közigazgatási eljárás keretében folyik. A rendőrség az esetről több információt nem kívánt közölni.

Címkék: fullad, bányató, meghal, tragédia, áldozat, kék hírek