Óriási a rendőri készültség a faluban. Megállítják az autósokat, végigjárják az utcákat, hogy megelőzzék a további összecsapásokat.

- A fiúk mentek haza és sörösüveggel leütötték őket hátulról.

A helyiek szerint ezzel kezdődött minden. Egy falubéli család az utcán ünnepelt. Ekkor kötöttek bele a kocsmából hazafelé tartó fiatalokba, akik az ütéstől földre estek, majd rugdalni kezdték őket.

- Még a nők is rugdalták lent a földön, mindenki rájuk ment.

A megvert fiatalok között volt egy lány is. Édesanyja azt mondja: nagyon súlyos sérüléseket szenvedett, ahogyan a barátai is.

- Orrcsonttörése van a két fiatalembernek, a lányomnak meg az arccsontja törött el.

Másnap valaki felgyújtotta a kötekedő család egyik tagjának a házát, ahol a szabaduló bulit tartották. Akkor nem volt otthon senki, a kutyákat a tűzoltók hozták ki az épületből. Van, aki azt mondja: bosszúból gyújtották fel a házat, más szerint az is elképzelhető, hogy maga a tulajdonos volt a gyújtogató.

A házban élők hollétéről senki nem tud. Állítólag a rendőrség is keresi őket, de részleteket egyelőre nem árultak el. Mindössze annyit közöltek, hogy csoportos garázdaság, súlyos testi sértés miatt eljárást indítottak. És kifosztás miatt is, mert miután megverték a fiatalokat, a pénzüket is ellopták. A gyújtogatás miatt rongálás címén nyomoznak. Az ügyben jelenleg is kihallgatásokat tartanak, hogy tisztázzák, kinek mi volt a szerepe.

Címkék: pusztakovácsi, ellentét, gyújtogatás, cigány, magyar, kék hírek