A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint csak tegnap három helyen is szökött fiatalokra akadtak az egyenruhások:

Jegy nélkül utazott a somogyi megyeszékhelyről Siófokra az a kiskamasz, akit a kalauz "tartóztatott fel". A 12 éves gyermek egy kaposvári gyermekotthonból távozott engedély nélkül. A siófoki vasútállomáson a rendőrök várták a kisfiút, igazoltatták, majd gondoskodtak visszaszállításáról.

A Fonyódi Rendőrkapitányság eltűnés miatt körözte azt a 16 éves fiút, akit tegnap délelőtt Marcaliban, egy Noszlopy utcai áruházban ellenőriztek a zsaruk. Megkerült, tehát ő is.

Somogyzsitfán, a Szabadság utcában pedig egy 16, egy 14 és egy 7 éves gyermeket csíptek fülön az egyenruhások, akiket szintén Fonyódról kerestek, szintén eltűnésük miatt. Őket meghallgatásuk után átadták őket az Öreglaki Gyermekotthon képviselőjének.

eltűnt gyerekek tejesdobozokon


Országszerte egyébként éves szinten tízezernél is több fiatal tűnik el hosszabb-rövidebb időre. Az eltűnések 85 százalékát azok az esetek teszik ki, amikor az érintett engedély nélkül távozik a gyermekvédelmi intézetből úgy, hogy soha többé nem tért vissza oda.

Az eltűnt gyermekekkel kapcsolatban létrehozott facebook-csoport oldala sajnos napi rendszerességgel frissül. Van, hogy többször is.

A maradék 15 százalék elsősorban a szüleitől lép le. Sokan azért, mert sok a családi viszály, mások unalomból vesznek vándorbotot. A drogprevenciós szakember, a pszichológus és rendőr szerint is nagy a felelősse a szülőknek, mert akik a nyári szünetben nem tudják elfoglalni magukat, könnyen kipróbálhatnak tiltott dolgokat, kíváncsiságból veszélybe sodorhatják magukat.





Címkék: szökik, tiltott, lelép, engedély, gyermekotthon, eltűnt, veszély, fiatal, Balaton, Somogy, kék hírek