A tavaszi ellenőrzési sorozat érdekes eseteket is tartogatott a hivatal revizorainak. A nyugtaadási kötelezettségének több vendéglátós nem tett eleget, sőt akadt egy olyan is, aki adószám nélkül végezte tevékenységét. A mulasztások következtében a NAV több százezer forint bírságot szabott ki.

Május első szombatján, a kora esti órákban elsőként egy forgalmas belvárosi fagylaltozóban jártak, ahol alkalmazott nem adott nyugtát a nyalakodó revizoroknak, a foglalkoztatás körülményei viszont szabályosak voltak. Ezután Somogy megyei városok egy-egy vendéglátója került sorra, a vizsgálatok szerint azonban minden megfelelően működött. Majd egy kisvárosi, fiatalok által kedvelt helyen az alkalmazott két Red Bull energiaitalról nem adott nyugtát illetve egyéb bizonylatot, a foglalkoztatás itt is megfelelt az előírásoknak.

A NAV munkatársai mellett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, a Katasztrófavédelem, az ÁNTSZ, és a Rendőrkapitányság munkatársai is razziáztak az éjszakay plakáton meghirdetett, falusi bálban.  6 db belépőjegyet vásároltak 6000.- Ft értékben, amelyről szintén nem kaptak bizonylatot. A jegyek pedig sorszámozott, elázott, megfakult tombolajegyek voltak. A helyiségbe, ahol körülbelül 50 vendég tartózkodott, pár perc múlva megérkezett egy 12 fős egyenruhás rendőri egység,  az ellenőrök bemutatkoztak, majd megkezdték az ellenőrzést.

A bérlő és a rendezvény szervezője azt nyilatkozták, hogy havonta egy alkalommal rendezik meg a bált, ezt plakátokon szokták hirdetni, az esemény egyébként zártkörű. Az előírásoknak megfelelően még tűzoltó-készülékkel is rendelkeznek – mindössze adószámmal és vállalkozói igazolvánnyal nem.

Címkék: disco, bérlő, rendezvény, nav, razzia, kék hírek