Előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, 14. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölésért. A másodrendű vádlott, Kertész József elájult az ítélet hallatán. a vádlottak felmentésért fellebbeztek az ítélet ellen.

Mindhárom vádlott ugyanazt az ítéletet kapta. A két férfi társtettesként, P. Erika felbujtóként. Azzal vádolták őket, hogy Szita Bencét elcsalták a sántosi erdőbe, majd megölték: megkínozták és elásták. Élve temették el, ez okozta a halálát. A gyerek útban volt a nőnek, ő volt a gátja, hogy helyreállítsa élettársi kapcsolatát a fiú nevelőapjával. Saját fia és Bence ugyanis nem jöttek ki egymással.

Ezek alapján ítélték el a vádlottakat, akik tagadták a gyilkosságot, és egymásra kenték volna. A kisfiú vérét azonban kimutatták a holmijukon, és P. Erika autóján.

- Az elsőrendű vádlott kesztyűjén, cipőjén, a másodrendű vádlott cipőjén találtak ilyen DNS mintákat. A másodrendű vádlott által elmondott sérülések, a taposás, rugdosás az gyakorlatilag megfelel a boncolási gjegyzőkönyvben foglalt megállapításoknak. Két ember tehet ilyen vallomást: aki maga elkövette, vagy aki végignézte - tette hozzá Vadócz Attila, bíró, Kaposvári Törvényszék.

A telefonos híváslisták alapján pontosan be lehetett azonosítani, hogy a gyilkosság időpontjában a helyszínén jártak. Kertész József vallomása ráadásul pontosan egybevágott azzal, amilyen sérüléseket az orvosok találtak a halott kisfiún.

Kertész Jószef elájult az ítélet hallatán. Két börtönőr vonszolta ki a teremből. Mentőt kellett hozzá hívni. Bogdán és P. Erika nyugodtak maradtak. Szita Bence édesanyja megfelelőnek találta az ítéletet.

- Annak örülök, hogy tényleges életfogytiglant kaptak, és hogy nem magánzárkában lesznek, hanem közösségben, és ott megkapják a maguk ítéletét, még pluszban - mondta Szita Szilvia

Mindhárom vádlott felmentésért fellebbezett az ítélet ellen. A jogerős döntést a Pécsi Ítélőtáblán hozzák meg majd az ügyben.

Címkék: szita, hirdetés, ítélet, tárgyalás, bence, gyilkosság, kék hírek