Nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat egy 37 éves nő és egy 39 éves férfi ellen az ügyészség. Amint arról korábban a KaposPont videóval is beszámolt: a vádlottak élettársi közösségben éltek, és 2011.decemberében Budapestről a nő édesapjához költöztek Balatonszabadi, Gamászapusztára. Alkoholt és gyógyszereket fogyasztottak, a férfi verte a nőt, aki alárendelte magát az akaratának. A mértéktelen alkoholfogyasztás miatt folyamatos és tettlegességig fajuló konfliktusaik voltak egymással, és a nő édesapjával. Mivel megélhetésüket és elköltözésüket lehetővé tevő jövedelmük nem volt, megállapodtak abban, hogy a szomszédban lakó idős nőt kirabolják. A vád szerint 2011. december 28-án éjszaka a nyitott ajtón keresztül bementek a sértett házába.

A mogzásszervi beteg, idős asszony ébren volt, tévét nézett. Segítségért kiabált. A behatoló nőnél egy tégla volt, amit a telekről hozott magával, az esetleges ellenállás leküzdésére. Az asszony fejére, arcára legalább 10 ütést mért, melytől a sértett földre került. Ezután a felsőtestét még legalább 11-szer, közepes erővel megrúgta. Az áldozat eszméletét vesztette, hanyatt feküdt. Ekkor a tettesek a lakószoba szekrényéből értékek után kutatva, a ruhákat a földre és a testére dobták, majd az ágyat is átforgatták. Különböző tárgyakat vittek el, melyek értéke 20 ezer 300 forint volt. Egy női csizmát, sportcipőt, ruhaszárító állványt, kerekes bevásárlókocsit, arany karikagyűrűt zsákmányoltak. Ezután elmentek, a belső ajtót a sértett kulcsával bezárták, a külső ajtót pedig ruhaszárító kötéllel rögzítették, majd a villanyórát lekapcsolták. Az idős nő röviddel ezután belehalt a bántalmazásba. Légzési, keringési elégtelenség végzett vele, a törött orrából vér került a légútjaiba, amit belehelt.

A gyilkosságnál használt ruháikat a pár elégette az apa kályhájában, a bevásárlókocsit eldobták. A karikagyűrűt egy siófoki zálogházban akarták értékesíteni, de nem vették be, ezért a férfi egy csatornanyílásba dobta. A ruhaszárító állványt lefoglalták tőlük. A vádlottak előzetes letartóztatásban vannak, velük szemben hasonló módszerrel elkövetett rablás miatt 2012. decemberében Budapesten, a X. és XVII. kerületi ügyészség emelt vádat.

Címkék: Gamászapuszta, tégla, idős, , gyilkosság, kék hírek