A SEFAG Zrt. szakemberei folyamatosan dolgoznak a helyszínen a partfalra nehezedő fák eltávolításán, a további földcsúszás elkerülése érdekében. A 7-es számú főút érintett szakaszán továbbra is mindkét irányban tilos a közlekedés a veszélyhelyzet megszüntetéséig, amely az időjárás függvényében akár napokig is eltarthat.

Újabb kisebb földomlás történt Kaposkeresztúron, ahol az út menti partfalból kisebb földdarabok omlottak le.

Torvajon egy családi háztól körülbelül 10 méteres távolságra beomlott egy eddig ismeretlen eredetű gödör. Az illetékes építési hatóság és a katasztrófavédelem közös szemlét tartott a helyszínen, amely során megállapították, hogy az omlás következtében az épület szerkezete nem károsodott, továbbra is lakható maradt.

Az elmúlt időszak csapadékos időjárása miatt megnövekedett a megyénkben a magas partfalak mentén bekövetkezett földcsúszások száma. Mivel előfordulhat, hogy a fennálló omlásveszély lakóingatlanokat, gazdasági épületeket, közúthálózatot és egyéb infrastruktúra elemeket is veszélyeztethet, a katasztrófavédelmi kirendeltségek supervisori ellenőrzés keretében az elmúlt napokban 10 helyszínen felmérték az illetékességi területükön található magaspartok állapotát. Az ellenőrzéseken geológus szakember is részt vett, aki javaslatot tett a lakosság biztonsága érdekében szükséges intézkedések meghozatalára.

Korábbi cikkünk és videóink a témában:

Partszakadás, löszfalomlás, megnyíló föld Somogyban

Címkék: földomlás, Kaposkeresztúr, elmúlt, Torvaj, időszak, kék hírek