A bíróság a férfit aljas indokból elkövetett emberölésben és kifosztásban mondta ki bűnösnek. Mellékbüntetésként tíz évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, és kötelezte az eljárás során felmerült mintegy 12,5 millió forint bűnügyi költség megfizetésére.

Bándy

/Fotó: Koszticsák Szilárd/

Ahogy arról korábban a KaposPont is beszámolt: Péntek László tavaly július 8-án hajnali két óra után pécsi, Dugonics utcai lakása előtt szólította meg a születésnapi összejövetelről hazafelé tartó Bándy Katát, egy játszótérre kényszerítette, megerőszakolta, és közben megfojtotta.

A vádlott az utolsó szó jogán újfent bocsánatot kért áldozata hozzátartozóitól és barátairól. Azt mondta: nem tudja magát túltenni a történteken. Péntek László korábban beismerte a gyilkosságot, de tagadta, hogy a nőt brutálisan bántalmazta és megerőszakolta volna. Azzal védekezett, hogy Bándy Katával már hetekkel a tett előtt megismerkedett, sőt intim kapcsolatba került. Vallomása szerint azért fojtotta meg, mert indulatba jött, mivel a nő nem vállalta fel a kapcsolatukat.

Forrás: MTI


Címkék: fegyházban, Bándy, Kata, büntetés, életfogytiglan, kék hírek