A helyszínre érkező rendőr azt látta, hogy a jelzőtáblától körülbelül 15 méterre az útpadkán egy nő, valamint egy kislány összekuporodva fekszik a földön. Az anyát próbálta szóra bírni, de egyetlen egy kérdésre sem tudott válaszolni, leheletén alkoholszag érződött.

Azonnal értesítették a mentőket, akik a helyszínen megkezdték a hölgy és a gyermek ellátást, vizsgálatát.

Az anyán és gyermekén semmiféle külsérelmi nyom, sérülés nem volt, csak az édesanya volt ittas oly mértékben, hogy még kommunikálni sem lehetett vele, a feltett kérdésekre nem tudott válaszolni.

Megjelent a nő férje is, aki elmondta, felesége a nap folyamán alkoholt fogyasztott, de nem tudja mit és mennyit, mivel ő nem tartózkodott otthon. A mentők a nőt kórházba szállították, a kislányt pedig édesapja hazavitte.

A kórházban az édesanyával később már lehetett kommunikálni, elmondta, hogy nem ütötték el őket. Nagy mennyiségű alkoholt fogyasztott el, azért feküdt az árokban, mert nem bírt menni.

A Siófoki Rendőrkapitányság haladéktalanul értesítette a Gyermekjóléti Szolgálatot a történtekről, valamint eljárást indított az édesanyával szemben - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

Címkék: Kötcse, alkohol, út, részeg, rendőr, kék hírek