A rendőrség kedd reggelig 44 gépkocsi és 52 fő kimenekítésében működött közre. Kilenc gépjármű és kilenc fő kimenekítésére balesettel összefüggésben, a fennmaradó 35 gépkocsi és 43 fő kimenekítésére a kialakult időjárási viszonyok - csúszós út - miatt került sor. A megye rendőrei 16 darab anyagi káros és 1 darab sérüléses balesetnél intézkedtek kedd reggel 6
óráig.

A katasztrófavédelem teljes eszközparkkal és szolgálattal - 32 gépjárművel 129 tűzoltó sietett a bajba jutott személyek mentésére. Kedd reggel 6 óráig összesen 31 esetben. A Böhönyén kijelölt kamionparkolóban az egyik veszteglő kamion sofőrjéről kiderült,
hogy epilepsziás beteg és nincsenek nála a szükséges gyógyszerei. Neki a Marcali Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársai segítettek beszerezni az orvosságot.

22:40

Kamionok vesztegeltek Mernyénél! Nézze meg ahelyszínen készült videónkat!

22:30

Felborult kamion böhönye és Szenyér között. Olvasónk videója! Köszönjük!

http://www.youtube.com/watch?v=QoIEBLbdDNA&sns=fb

A felborult kamion Kaposújlaknál: olvasónk fotója! Köszönjük!

kamion

21.06

A várakozóhelyek listája - a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye:

A rendkívüli hóhelyzetben  a kamion forgalom korlátozása esetén az alábbi várakozóhelyek vehetők igénybe.

Kaposvári Rendőrkapitányság illetékességi területén:

A Kaposvári Rendőrkapitányság illetékességi területén 3 főútvonal érintett kamionforgalommal a 61., 67. és 66. számú út.

61. sz. úton: 118-as kilométer szelvényben Toponári kamionparkoló

66. sz. úton: 6621. sz. út kereszteződésénél (cserénfai elágazó) lévő kamionos pihenőhely

67. sz. úton: Kaposvár belterület, Vásártéri úti buszparkoló

Siófoki Rendőrkapitányság illetékességi területén:

- 7-es főút: Szántód, OÁZIS parkoló
- 65-ös főút: Ságvár, Vámudvar előtti ügyfél parkoló

- 6505-ös út Kapoly puszta, Puli vendéglő parkoló, illetve Kapolyi laktanya(melegedő hely)

Fonyódi Rendőrkapitányság illetékességi területén:

- Balatonlelle, Fortuna u.,

- 7-es főút, Balatonlelle bevezető részén a vasút és a főút közötti megtisztított terület (Rider Beach).

Marcali Rendőrkapitányság illetékességi területén:

- elsődlegesen: Marcali Kossuth utca Volán telep

- a fenti hely telítettsége esetén: Marcali Noszlopy utca Tesco bevásárlóház parkolója

Nagyatádi Rendőrkapitányság illetékességi területén:

A Nagyatádi Rendőrkapitányság illetékességi területén a Helyi Védelmi Bizottság a volt laktanya területét jelölte ki a kényszervárakoztatás helyszínéül. A laktanya őrzött és területe aszfaltozott, ebből kifolyólag nagy mennyiségű tehergépkocsi befogadására alkalmas.

A Nagyatád Rendőrkapitányság Vezetője kijelölte továbbá a Berzencei Közúti Határátkelőhelyet esetleges kényszervárakoztatás helyszínéül.

Barcsi Rendőrkapitányság illetékességi területén:

- Barcs, Dráva u. 17. szám, a határátkelőhelytől 200 m-re.

Fonyódi Autópálya Alosztály illetékességi területén:

M7 autópályán a 130 + 000 – 187 + 450  kilométer szelvény között az alábbi kilométer szelvényben találhatók kamionok várakozására kijelölhető parkolók a pálya mindkét oldalán:

M7 137 kilométer szelvény Balatonlellei pihenőhely kb 100 kamion befogadására képes (étteremmel rendelkezik)

M7 156 + 600 Táskai pihenőhely kb.20 kamion befogadására képes

M7 176 + 000 Balatonkeresztúri pihenőhely kb 100 kamion befogadására képes (étteremmel rendelkezik)

M7 178 + 000 sávolyi pihenőhely körülbelül.20 kamion befogadására képes

Balatonvilágosi Autópálya Alosztály illetékességi területén:

A Balatonvilágosi Autópálya Alosztály illetékességi területén kényszervárakozásra alkalmas hely az M7 autópálya jobb és bal pálya 95 kilométer szelvényben található (Agip töltőállomás).  Ezen kívül még 4 pihenőhely található az M7 autópálya jobb-bal pálya 100
kilométer szelvény (Büfé), valamint jobb és bal pálya 109 kilométer szelvény (Töreki pihenőhely).

A 67-es főút 19 +   042 kilométer szelvény és a 30 + 400 kilométer szelvény közötti szakaszán, valamint a 66-os főút 41 + 500 kilométer szelvény és a 48 + 200 kilométer szelvény közötti szakaszán  az időjárási körülményektől függően "Hólánc használata kötelező" jelzőtábla kerülhet kihelyezésre.

A rendőrök a 66-os útról  a 66-os és 6621-es út kereszteződéséhez (cserénfai elágazásához), a 67-es útról Kaposvár, Vár u. Vásártéri út kereszteződéséhez (Nosztra) fordítják vissza a hólánccal el nem látott járműveket parkoltatás céljából.

20:48

Somogy megyében elzárt település nincs, a 67-es főutat Mernyénél lezárták.

Somogy megye tűzoltóegységeit a mai nap folyamán 20:00 óráig 26 káresethez riasztották. A tűzoltók hóban elakadt, árokba csúszott és balesetet szenvedett járművek mentését végezték.

Az M7-es autópálya jobb pályatest 135-ös kilométer szelvényében egy kamion szalagkorlátnak ütközött. Az M7-es autópálya bal pályatest 127-es kilométer szelvényében Balatonszárszónál egy tehergépkocsi utánfutója felborult, a külsősávot teljesen elzárta. Kaposújlakon a vasúti átjárónál egy német lakóautó felborult, az utasok elszállásolásáról a katasztrófavédelem közreműködésével a megyei védelmi bizottság intézkedik.

A rendkívüli időjárási körülményekre tekintettel az ORFK Országos Törzse a 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű tehergépkocsik forgalmának korlátozását rendelte el.  Somogy megyére vonatkozóan a M7-es autópályán a Szlovénia irányába haladó 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű tehergépkocsik forgalmát felfüggesztették, a járműveket a kijelölt kényszervárakozó helyekre irányítja a rendőrség. A megye teljes területére 16 órakor elrendelt kamionstop továbbra is érvényben van. A várakozni kényszerülő gépjárművezetők ellátásáról a helyi védelmi bizottságok intézkednek.

A közútkezelő 94 gépjárművel végzi a megye úthálózatának hómentesítését. Elzárt település nincs a megyében, a 67-es főutat a hóakadályok miatt Mernyénél lezárták. Az útjukat folytatni nem tudó autósoknak melegedőhelyet nyitottak.

A Kapos Volán valamennyi járata közlekedik, kisebb elakadások, késések előfordulnak. Helyközi autóbuszjárat akadt el Somogybükkösdön, Bodrog és Kürtöspuszta között, Torvaj és Lulla közti útszakaszon, Kaposváron és Oroszlónál. A járatok a műszaki mentést követően folytatni tudták útjukat. Kaposdada és Zsippó kivételével a buszok minden településre eljutottak. A megyei védelmi bizottság operatív törzse felvette a kapcsolatot a MH. 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezreddel, a készenlétben álló gépjárművekre a helyben lakó katonákat vezényelték a gyors bevethetőség érdekében, igénybevételükre ezidáig nem volt szükség. A közműellátásban fennakadás nem fordult elő, továbbra is zavartalan.

20:07

Vése-Nemekisfalud és a Lad-Kadarkút elágazónál a  rendőrök a kamionokat
parkolókba, biztonságos helyre terelik.

A 68-as úton Tapsonytól 500 méterre (Böhönye irányába) egy
kistehergépjármű keresztbe fordult az úton.

19:55

Este nyolc óra magasságában lezárták a 67-es utat. Ezt az információt kapta a KaposPont munkatársa Mernyén.

A hír igaz - erősítette meg megkeresésünkre a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője. Pécsi Norbert Sándor elmondta: Somogy egyik fő útvonalát a rendőrség zárta le.

Egyfelől azért, mert így egyszerűbb az út mellett veszteglő teherautókat biztonságos helyre "terelni; másfelől az út síkosságmentesítése és takarítása is könnyebben megy így."

Az M7-es autópálya Ordacsehi lehajtót és felhajtót a rendőrök lezárták, mivel az útszakasz járhatatlan hóátfúvások miatt.

Az M7-es autópálya bal pályatest 135-ös kilométer szelvényében is történt egy kamionbaleset. Szalagkorlátnak csapódott.

Az M7-es autópálya bal pályatest 127-es kilométerszelvényében (Balatonszárszó) egy tehergépkocsi utánfutója felborult, a külső sávot teljesen elfoglalja. A belső sávon lassan, de halad a forgalom.

Lábod és Nagykorpád között 17 óra 50 körüli időben egy kistehergépkocsi árokba csúszott.

Kaposújlaknál a vasúti átjáróban 17 óra 40 perc körüli időben felborult egy lakóautó, mely az úttestet félpályán elfoglalja.

16 órától nem közlekedhetnek Somogy megye útjain a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek. A katasztrófavédelem a rendkívüli időjárási helyzet miatt döntött így - olvasható a közút információs weboldalán.

Így nézett ki az M7-es hétfőn délután öt óra magasságában (olvasónk felvétele):

M7-es március 25 nagyon havas

Kaposfőnél egy személyautót kellett vontatóra rakni, mert kisodródott az útról és összetört az eleje.

Stábunk egy forgatásból hazafelé tartva, a helyszínen járt. Nézze meg, mit láttunk!

 

A 61-es főúton 15 óra 20 perc körüli időben Pogányszentpéter után, Iharosberény irányárában három kamion és egy kisterhergépkocsi vesztegel az úton a havazás miatt. A rendőrök a helyszínen segítik a Katasztrófavédelem munkáját.

Juta település belterületén (6703-as út) egy autóbusz és a egy kistehergépkocsi ütközött. Személyi sérülés nem történt.

A szlovén hatóságok döntése alapján, a rendkívüli időjárási helyzetre tekintettel 2013. március 25-én 12 óra 30 perctől bizonytalan ideig a tehergépjárművek nem léphetik át a szlovén – magyar határt Rédicsnél és Tornyiszentmiklósnál.

A kamionokat az M7-es autópálya somogyi szakaszán  a rendőrök a pihenőhelyekre, benzinkutakra és a leállósávokra terelik.

Kaposmérőben (610-es úton) 2 anyag káros baleset történt 12 óra 30 perckor és 13 óra 10 perckor.

Kaposváron a  Füredi csomópontban (67-es út és a 610-es út kereszteződése) 14 óra 15 perckor szintén anyagi káros baleset történt.

Mernye külterületén a 67-es úton (Balaton felé) 14 óra 45 perc körüli időben egy hókotró tehergépkocsiba hátulról belehajtott egy személygépkocsi. Személyi sérülés nem történt.

Várda-Juta közötti útszakaszon (6701-es út) 11 óra 40 körül két személygépkocsi ütközött. Személyi sérülés nem történt.

Juta-Kaposvár (6701) közötti útszakaszon 12 óra 18 perc körüli időben egy személygépkocsi megcsúszott az úttesten és árokba csúszott. A balesetben egy személy megsérült.

A 67-es számú főútvonalon - a "Simonfai tetőnél" - nehezen járható az út a kamionosoknak.

Az M7-es autópálya somogyi szakaszán  a rendőrök a pihenőhelyekre, benzinkutakra és a leállósávokra terelika kamionokat.

A személyautó és kamionos  forgalom továbbra is zavartalan a Berzencei és Barcsi határátkelőkön.

Somogy megyében jelenleg nincs lezárt út és elzárt település - tájékoztatta a KaposPontot a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolálata.

Címkék: mérleg, árokba, csúszás, stop, kamion, karambol, kék hírek