A rendőrség azt kéri: fogadják meg közlekedésbiztonsági tanácsokat és ne induljanak útra! Ha mégis, ellenőrizzék az autót! Nézzék meg a fék- és világítóberendezéseket, a kormánykeret, a gumiabroncsokat. Többen lecserélték már a téli gumiabroncsokat, ezek
nélkül semmilyen körülmények között ne induljanak el a havas, csúszós utakon!

Készüljenek fel a váratlan helyzetekre, vigyenek magukkal élelmiszert, meleg italt, meleg ruhát, takarót, hólapátot. Ha mégis útnak indulnak, számoljanak azzal, hogy a menetidő a kedvezőtlen időjárási viszonyok következtében jelentősen megnövekedhet.

Tartsák be a biztonságos követési távolságot, lehetőség szerint ne előzzenek, inkább óvatosan, türelmesen vezessenek!

Halálos közúti közlekedési baleset történt ma délelőtt 11 óra körül Nagykorpádon. Egy kerékpáros veszítette életét.

A Magyar Közút Zrt. információs térképein jól látszik, hogy az egész megyében havazik, Marcali térségében intenzíven.

A mellékutak pedig a marcali és a kaposvári üzemmérnökség területén havasak, máshol vizesek, illetve nedvesek.

A közútkezelő 12 munkagéppel folyamatosan dolgozik a megye úthálózatának hómentesítésén és további 11 gépjárművet tart készenlétben erre a feladatra.

Tűzoltói beavatkozásra vasárnap délelőtt 11 óráig nem volt szükség - tájékoztatta a KaposPontot a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Aki teheti, ne induljon útnak, illetve csak a téli időjárási viszonyoknak megfelelően felkészített járművel tegye azt. (A járműben legyen kisebb hólapát, hólánc, jégkaparó, meleg felsőruházat, vastag kesztyű, takaró, vontatókötél, elakadásjelző, gyógyszer, mobiltelefon, némi élelem, innivaló)

Ideiglenesen lezárták a Karád és Visz közötti útszakaszt - tudta meg a KaposPont; amint a jégmentesítést befejezik, az utat újra megnyitják.

Kaposváron a tömegközlekedés zavartalan, minden járat menetrendszerint, késés nélkül közlekedik. A KVG gépei és munkásai készenlétben állnak, az időjárás függvényében, szükség esetén azonnal megkezdik a munkát.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében azt írja, hogy Somogy megyében - a kialakult időjárási helyzettel kapcsolatban - a közúti közlekedésben részt vevőket ez idáig (2013.03.24. 08.21.) nem érte káresemény, azonban az utak rendkívül csúszósak, balesetveszélyesek!

A legtöbb problémát többnyire a helyenként váltakozó erősségű szél és a havazás okozza. Még most, március végén is lényeges, hogy minden járművezető a téli gumiabroncsok használatával közlekedjen és haladása során az időjárási viszonyoknak megfelelően válassza meg sebességét!

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy csak indokolt esetben, kellő felkészültséggel és türelemmel induljanak útnak!

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának vasárnap 7.00 órai összesítése alapján a Dunántúl jelentős részén változó intenzitással havazik, ám ez nagyobb fennakadást egyelőre nem okoz a közúti közlekedésben. A közlekedők ugyanakkor több térségben is, főleg a mellékúthálózaton, találkozhatnak téliesebb útviszonyokkal, ezért a társaság arra kéri a közlekedőket, hogy a havazásban érintett területeken fokozott óvatossággal vezessenek, utazás előtt pedig mindenképpen tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról.

A Dunántúl déli részén, továbbá a Duna vonalától keletre több helyen is közepes erősségű a légmozgás. Erős szelet jelentettek Kaposvár, Dabas, Szikszó és Gyomaendrőd környezetéből.

A főutak burkolata a csapadékos területeken általában sónedves, Zalaegerszeg, Pécs és Szekszárd környékén latyakos, ugyanakkor Veszprém megyében és Tamási térségében havas. A mellékutakon egyelőre téliesebbek az útviszonyok, a Dunántúlon sok helyen havasak, Harkány környezetében a reggeli fagyok miatt jegesek az alsóbbrendű utak.

Címkék: téli gumi, virágvasárnap, csúszós, , út, szél, baleset, Somogy, időjárás, kék hírek