Hornokné Décsei Katalin, a Pécsi Ítélőtábla sajtótitkára kedden arról tájékoztatta az MTI-t, ha nem lesz bizonyítási indítvány, amelynek a táblabíróság helyt adna, nem kizárt, hogy az ügyben már az első tárgyalási napon jogerős ítélet születik.

Ahogy arról korábban a KaposPont beszámolt: a bűncselekmény tavaly március 16-án történt. P. Márió két, előző éjjel engedély nélkül elejtett gímszarvast nyúzott meg és zsigerelt ki, amikor a 44 éves természetjáró és a 23 éves vadász megzavarta. Miután tudatosult benne, hogy a két férfi felfedezte zsákmányát, a felelősségre vonástól tartva kocsiba ült, követte autójukat. Nem sokkal azután, hogy áldozatai megálltak és kiszálltak a kocsiból, a mozsgói illetőségű orvvadász pisztolyt rántott és a természetjárót hasba, a menekülni próbáló vadászt pedig hátba lőtte. A súlyosan sebesült vadásznak még volt annyi ereje, hogy elbújjon a közeli bozótosban.

Az orvvadász őt nem találta meg, ezért visszament első áldozatához. A súlyosan sérült, földön fekvő férfi éppen rendőr ismerősének mondta el a történteket mobiltelefonon, amikor a gyilkos kést rántott, és elvágta a nyakát.

Ahogy arról korábban a KaposPont beszámolt: 2012. szeptemberében emeltek vádat a gyilkos orvvadász ellen.

Arról is írtunk, hogy a mozsgói orvvadász 2012. novemberében vallotta magát bűnösnek a bíróságon.

Helyszíni videónk!

 

Forrás: pecsiujsag.hu

 






Címkék: magyarlukafa, baranyai, pere, vadászbaleset, Baranya, orvvadász, gyilkos, Somogy, kék hírek