Írja meg, mit lát! Sorait beszúrhatja egy cikkünk kommentjébe, vagy közvetlenül ide is küldheti!

2013.03.16.

Margit nevű olvasónk este háromnegyed nyolc körül arról írt, hogy Kaposváron, a szigetvári utca környékén nincs közvilágítás.

Az áramszolgáltató régiós hibajelentésen azonban hálózati túlterheltségre vagy kapcsolati hibára hivatkozva, nem is cseng ki a hívás. Többször is próbáltuk.

Hasonló gondokról korábban is tudósítottunk. Legutóbb egyes, közlekedéssel kapcsolatos információs portálok elérhetetlenségéről írtunk.

2013.03.15.

"Ez mi?" - kérdezik olvasóink, akik az alábbi szöveggel kaptak sms-t az elmúlt órákban: "Segítünk! Ne hagyja el a gépjárművét! Ha elfogy az üzemanyaga, üljön át egy másik gépjárműbe! Belügyminisztérium"

A tárca nevével fémjelzett üzenet mindenesetre fontos dolgokat tartalmaz: a kocsiban még mindig nagyobb biztonságban vagyunk, mintha összehúzott kabátban, ki tudja meddig gyalogolnánk mínuszokban segítségért.

belügyminisztériumi sms

2013.03.15.

"Sem a közút, sem a vasúttársaság, sem a sztráda honlapját nem érem el" - fél kettő és kettő óra között tucatnyi ilyen és ehhez hasonló hívást fogadott szerkesztőségünk.

"Tegnap indultunk haza Budapestről Kaposvárra, Székesfehérvárig jutottunk, szörnyű viharban, órákig álltunk az M7-esen, mire sikerült lejutni róla. Székesfehérváron minden szálloda és panzió tele volt már, sehol egy hely, végül az egyik panzióban adtak egyet, de már csak fotelokban tudtunk aludni. Fogalmunk sincs, mikor indulhatunk haza." Kata így írt a megpróbáltatásaikról.

Zs. Péter jelenti: Somogyjád és Osztopán között a katonaságot is az utakra vezényelték. A hóeltakarításban segédkeznek, illetve egy árokba borult kamion mentésénél.

katonai jármű a hóban

Akinek Kaposváron hiányzik két hosszúszőrű németjuhász kutya az az Árpád úti benzinkútnál keresse őket. Tegnap este óta ugyanis ott vannak. Az ekeben nincs chip.

Szulirobi kamionnal áll tegnap kora délután Vése és Nemesdéd között a 6816-os úton. Nemesdéd-Nemesvid járművel megközelíthetetlen, másfél méter magas hótorlaszokat épített a szél az útra több helyen. Jelenleg egy hómaró és egy homlokrakodó dolgozik az út felszabadításán.

Egy olvasónk telefonált negyed tizenkettőkor: Csököly is a hó fogságába került. Se ki, se be.

"A 610-es tüzéptelep mellett kamion akadt el. Innentől egészen a Kaposfői körforgalomig le van zárva az út. Három kocsi a környéken az árokban kötött ki" - Kisarab tudósította így a KaposPontot.

Böbike, pedig a Toponár-Orci-Zimány útszakaszon járva tapasztalt másgfél méteres hótorlaszokat.

Kaposvár és Kiskorpád között pedig vasúti szerelvény vesztegel. Nem indulnak a távolsági buszjáratok sem.

Ilyen volt a kaposvári reggel:

csúszik a honvéd utca

Címkék: vesztegel, irja, küld, elakadt, zárva, olvasó, út, Somogy, , kék hírek