14:06

A KVG gépei és emberei folyamatosan tisztítják Kaposvár útjait. A szél és a hóátfúvások azonban továbbra is nehezítik a munkát - tudtuk meg a Kapos Holding sajtószóvivőjétől.

A szemétszállítás a rendkívüli időjárás miatt ma akadozott, a kukásautók csak a lakótelepekre jutottak el, azokból a családiházas övezetekből ahonnan ma nem tudták elvinni a szemetet, a következő ürítési napon szállítanak.

A tömegközlekedés a városban zavartalan, minden járat minden vonalon közlekedik, néhány helyen maximum 4-5 perces késéssel.

13:10

Továbbra sem járnak a távolsági autóbuszjáratok Somogyban. A Kapos Volán Zrt. megbízott személyszállítási igazgatója, Eigner János azt mondja: folyamatosan egyeztetnek a rendőrséggel, a katasztrófavédelemmel, a tűzoltósággal és a közúttal. Ha a közlekedés feltételei javulnak, újra indulnak a buszok is.

A hajnali órákban hótorlasz tartóztatott fel egy vonatot Kaposvár és Kiskorpád között. A szerelvény megállt, azóta a szél rengeteg havat hordott alá, így egyelőre mozdítani sem tudják. A vasúttársaság és a katasztrófavédelem munkatársai órák óta próbálják kiásni.

A vasúti közlekedésben hatalmas késéseket okoz az időjárás.

9:00

A KVG gépei és munkásai jelenleg a megyeszékhely meredek utcáira és a tömegközlekedési útvonalakra koncentrálnak, a munkát azonban jelentősen nehezítik a hóátfúvások, amelyek az autóbusz közlekedésben is gondot okoznak - tájékoztatta a KaposPontot a társaság sajtóreferense.

csúszik a honvéd utca

Széki Éva elmondta: reggel három 11-es járat nem tudott bemenni Kaposfüreden az állomás utcájába, a járművek csak a fordulóig közlekedtek. 7 óra 40 perctől állt helyre a megszokott forgalom. Toponáron a Szabó Pál utcába való felhajtás nehézsége miatt késtek azon a vonalon a járatok. Két jármű műszaki mentésre vár, miután a meredek úton megállásra kényszerültek, és nem tudtak elindulni.

Tegnap több olvasónk is jelezte, hogy hiába várják a helyközi buszokat azok nem jönnek, és nem is tudják mire számíthatnak. Délután öt óra tájban a somogysárdi polgármestertől arról értesültünk, hogy a település határában már hat busz vesztegel, délelőtt óta csaknem kétszázan rekedtek ott. Fentős Zoltán a KaposPontnak elmondta: a Somogysárd és Felsőmocsolád közötti útszakaszon a fenntartó szakemberei épp a hét elején gyűjtötték be a hófogókat. A településvezető szerint hagyhatták volna, akkor most nem terepjárókkal kellene menteni a buszokat és segíteni a bajba jutottakat.

Megcsúszott és keresztbe fordult az úton délután Kaposváron, az Egyenesi úti fordulóban egy autóbusz. Személyi sérülés nem történt, a jármű azonban még hat óra tájban is a helyszínen vesztegelt, műszaki mentésre várva.

A többi vonalon - az utazási társaság tájékoztatása szerint - az autóbusz közlekedés zavartalan, a járatok maximum 5 perces késéssel közlekednek.

A Kapos Volán járatai közül több, tudna menni, ha hagynák őket - ezt mondta portálunknak kora délután közlekedési szakember. Egy-egy baleseti helyszínelés miatt azonban esetenként órákat kell a járműveknek vesztegelniük.

Az egyik terület ahol áll(t) a Kapos Volán járata, az Nagyanizsa és Csurgó térsége Porrogszetkirálynál, ahol kamionok akadtak el. Hasonlóan Siófok térségéhez, Ságvár és Ádánd között. Ott szintén kamionok ütköztek.

Ezeken a vonalakon 30-60 perces késésekre lehet(ett) számítani.

Címkék: késések, olvasónk, buszok, terület, volán, kék hírek