A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint mindkét eset március 8-án történt.

Délután három óra öt perckor egy ismeretlen forgalmi rendszámú, típusú és színű jármű Kaposvár belterületén, a Füredi út  belső forgalmi sávjában közlekedett a Berzsenyi utca irányából csomópont felé. Az autó sofőrje a kereszteződés előtt szabálytalanul úgy váltott sávot, hogy a vele azonos irányban, szabályosan közlekedő menetrend szerinti autóbusz elé bevágott, mellyel azt hirtelen fékezésre és irányváltoztatásra kényszerítette. Az autóbusz utasfedélzetén két személy az elsődleges helyszíni vizsgálatok alapján - 8 napon belül gyógyuló - könnyű sérülést szenvedett. A járművekben anyagi kár nem keletkezett.

Az ismeretlen forgalmi rendszámú jármű vezetője a balesetet követően a helyszínen nem állt meg, a rendőrséget nem értesítette, valamint a helyszínt engedély nélkül a Honvéd-csomópont irányába elhagyta.

A másik eset nem messze ettől a helyszíntől, a Füredi utca és a Kanizsai utca kereszteződésében történt este 10 perccel nyolc óra után. Ekkor egy piros színű Skoda Fabia és egy ismeretlen típusú szürke személygépkocsi ütközött össze. Ennek vezetője a helyszínről adatai hátrahagyása nélkül távozott.

A rendőrség várja mindazok jelentkezését, akik az eseményt látták, vagy azzal kapcsolatban bármilyen információval tudnak szolgálni.

A rendőrség kéri mindazok jelentkezését, akik a fenti időpontokban a kérdéses helyszíneken, vagy azok környékén közlekedtek, és az elkövetőkre vonatkozóan információval tudnak szolgálni!

Jelentkezni lehet személyesen a Kaposvár Városi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán a Szent Imre u. 12. fszt. 7. szám alatt, vagy telefonon a 82/502-700/25-02-es, illetve a 25-15-ös telefonszámokon vagy a 107-es segélyhívószámon.

Címkék: okoz, elhajt, keresik, vezető, jármű, baleset, kék hírek