Egy személy eszméletét vesztette a kéményből visszaáramló füsttől, a katasztrófavédelem eljárást indít.

Balatonszentgyörgyön a Battyán utcában egy vegyes tüzelésű kazán kéményéből a füst visszaáramlott az épület pincéjébe, ahol egy személy tartózkodott, ő a füsttől eszméletét vesztette.

A sérültet a balatonszentgyörgyi önkéntes tűzoltók mentették ki a füsttel telítődött helyiségből. A helyszínre a napokban riasztották a keszthelyi tűzoltókat és a területileg illetékes Somogy megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot is a káreset felszámolásához és az azt követő elsődleges vizsgálati eljárás lefolytatásához. A Marcali Katasztrófavédelmi Kirendeltség hatósági eljárást indít az ügyben, amelybe bevonja a kéményseprő-ipari szolgáltató szakembereit is.

füst

Törökkoppányban a Kossuth Lajos utcában egy körülbelül kilencven négyzetméteres egyszintes, tégla és tömés falazatú, fa tetőszerkezetes, cserép fedésű családi ház födémrésze és szigetelése égett a kémény körül körülbelül öt négyzetméteren.

A törökkoppányi önkéntes tűzoltók kivittek két 11,5 kilogrammos PB gázpalackot a házból, áramtalanították az épületet és megkezdték a tűz oltását. A helyszínre érkező tabi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral eloltották a tüzet, majd kéziszerszámokkal és egy puttonyfecskendővel megszüntették az izzást. Személyi sérülés nem történt.


Címkék: vesztette, szerencséje, eszméletét, füsttől, volt, eljárás, indul, kék hírek